Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7796
Назва: Вибір жирових і рослинних компонентів для виробництва комбінованого морозива
Інші назви: Selection of fat and vegetable components for the production of combined ice cream
Автори: Ланженко, Л. О.
Дец, Н. О.
Кручек, О. А.
Ізбаш, Є. О.
Ключові слова: combined ice cream
vegetable oils
balanced fatty acid composition
basil
extraction
polyphenolic compounds
комбіноване морозиво
рослинні олії
жирно-кислотний склад
базилік
екстрагування
поліфенольні сполуки
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Ланженко Л. О., Дец Н. О., Кручек О. А., Ізбаш Є. О. Вибір жирових і рослинних компонентів для виробництва комбінованого морозива // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип. 1 (105). С. 87-93. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-1(105)-11.
Короткий огляд (реферат): The article substantiates the prescription composition of combined ice cream using vegetable oils and basil extract. There were carried out research of the process of extraction of biologically active substances from dry basil leaves and mathematical modeling for a balanced fatty acid composition of the finished target product. The quality indicators of vegetable oils and milk basil extract are determined. There were obtained satisfactory results of the use of milk extract, sunflower and sesame oils as raw materials for the production of ice cream.
У роботі обґрунтовано рецептурний склад комбінованого морозива з додаванням рослинних олій і базилікового екстракту. Проведено дослідження процесу екстрагування БАР з сухого листя базиліку та математичне моделювання для збалансованого жирно-кислотного складу готового цільового продукту. Визначено показники якості рослинних олій та молочного базилікового екстракту. Отримано задовільні результати з використання молочного екстракту, соняшникової і кунжутної олій у якості сировинних компонентів для виробництва морозива.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7796
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 1 (105)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n105v1r2020lanzhenko.pdf564,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.