Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7799
Title: Використання диспергованого зерна спельти для виробництва хліба
Other Titles: Application of sprouted spelt grain for bread production.
Authors: Миколенко, С. Ю.
Омельченко, М. Ю.
Mykolenko, S.
Omelchenko, M.
Keywords: спельта
дисперговане зерно
хліб
чіа
плазмохімічно активована вода
spelt
sprouted whole grain
bread
chia seeds
plasma-chemically activated water
Issue Date: 2020
Citation: Миколенко С. Ю., Омельченко М. Ю. Використання диспергованого зерна спельти для виробництва хліба // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип. 1 (105). С. 110-120. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-1(105)-14.
Abstract: У статті висвітлено технологічні аспекти використання зерна спельти для виробництва хліба із цілого зерна. Встановлено, що застосування насіння чіа дозволяє підвищити споживчі якості хліба із диспергованого зерна спельти. Доведено, що застосування води, підданої дії контактної нерівноважної плазми, для замочування зерна спельти сприяє інтенсифікації виробництва хліба із цілого зерна.
Technological aspects of spelt spouted wholegrain application for bread production are highlighted. It is established that using chia seeds can improve the bread organoleptic characteristics. It is proved that using water exposed to the action of contact non-equilibrium plasma for soaking spelt grain contributes to the intensification of sprouted whole grain bread productio
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7799
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 1 (105)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n105v1r2020mykolenko.pdf743,24 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.