Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7816
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГуцаленко, Л. В.-
dc.contributor.authorПалагута, Н. С.-
dc.contributor.authorHutsalenko, Liubov-
dc.contributor.authorPalahuta, Natalia-
dc.date.accessioned2020-08-31T07:37:53Z-
dc.date.available2020-08-31T07:37:53Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationГуцаленко Л. В., Палагута Н. С. Облікові функції у формуванні якості органічної продукції. Modern Economics. 2020. № 21(2020). С. 77-83. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V21(2020)-12.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7816-
dc.description.abstractУ статті розглянуто розвиток виробництва органічної продукції в Україні. Наведена характеристика виробників та перелік органічної продукції, що має попит у населення України. Окреслено фактори, що формують харчові звички в людини, з-поміж яких: економічні (вартість, дохід та доступність), фізичні (доступність, освіта та навички), соціальні (культура, сім’я та режим харчування), психологічні (настрій, стрес та провина) та особисті (ставлення, переконання та знання про їжу). Наведено умови сертифікації окремих видів органічної продукції. Виокремлено правила, яких повинні дотримуватися юридичні або фізичні особи, що пройшли сертифікацію органічного виробництва та які прямо пропорційно впливають на організацію обліку виробництва органічної продукції. Обґрунтовано, що забезпечення якості органічної продукції можливе за умови дієвості контрольної функції обліку та вибудованого ланцюга елементів контролю в системі менеджменту. Доведено вплив облікових функцій на підвищення результативних інформаційних складових виробництва органічної продукції, зокрема: менеджерського контролю забезпечує виконання контрольної функції; взаємозв’язок центрів відповідальності та дохід спрямовані на виконання прогностичної функції обліку та результативність діяльності господарюючого суб’єкта; міжнародний досвід забезпечуватиме дієвість комунікаційної функції.uk_UA
dc.description.abstractThe article considers the development of organic production in Ukraine. The characteristics of producers and the list of organic products that are in demand among the population of Ukraine are given. Here are the top 10 export products. The factors that shape eating habits in humans are outlined, in particular: economic (cost, income and affordability), physical (affordability, education and skills), social (culture, family and diet), psychological (mood, stress and guilt). and personal (attitudes, beliefs and knowledge about food). The conditions of certification of certain types of organic products are given. The rules to be followed by legal or natural persons who have passed the certification of organic production and which directly proportionally affect the organization of accounting for the production of organic products are highlighted. It is substantiated that quality assurance of organic products is possible under the condition of efficiency of the control function of accounting and the built-in chain of control elements in the management system. The influence of accounting functions on increase of effective information components of production of organic products is proved, in particular: managerial control provides performance of control function; the relationship of responsibility centers and income are aimed at performing the prognostic function of accounting and performance of the business entity; international experience will ensure the effectiveness of the communication function. Purpose of the article is to study of the influence of accounting functions on the formation of qualitative characteristics of organic production. Results. The influence of accounting functions on increase of effective information components of production of organic products is proved, in particular: managerial control provides performance of control function; the relationship of responsibility centers and income are aimed at performing the prognostic function of accounting and performance of the business entity; international experience will ensure the effectiveness of the communication function. Conclusions. Organic agricultural production has great potential and is one of the tools to improve the economic, social and environmental situation in Ukraine. Ensuring the quality of organic products is possible provided the effectiveness of the control function of accounting and the built-in chain of control elements in the management system.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectоблікuk_UA
dc.subjectфункціїuk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectорганічна продукціяuk_UA
dc.subjectорганізація облікуuk_UA
dc.subjectконтрольuk_UA
dc.subjectменеджментuk_UA
dc.subjectaccountinguk_UA
dc.subjectfunctionsuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectorganic productsuk_UA
dc.subjectaccounting organizationuk_UA
dc.subjectcontroluk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.titleОблікові функції у формуванні якості органічної продукціїuk_UA
dc.title.alternativeAccounting Functions in Shaping the Quality of Organic Productsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Modern Economics. - 2020. - Вип. 21.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
hutsalenko.pdf492,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.