Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7966
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПатика, Н. І.-
dc.contributor.authorPatyka, N.-
dc.date.accessioned2020-11-09T13:52:38Z-
dc.date.available2020-11-09T13:52:38Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationПатика Н. І. Оцінювання рівня конкурентоспроможності сільського господарства регіонів України // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип. 2 (106). С. 15-24. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-2(106)-2.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/7966-
dc.description.abstractУ статті обґрунтовано методичні підходи щодо оцінювання конкурентоспроможності сільського господарства України в регіональному аспекті. Розроблено алгоритм та інструментарій оцінювання. Розраховано інтегральний індекс конкурентоспроможності сільського господарства України за регіонами за період 2015–2017 рр. Обґрунтовано, що його позитивну динаміку визначали зростання валової доданої вартості, обсягів капітальних інвестицій, продуктивності праці. Стримуючими чинниками виявилися зростання витрат на виробництво сільськогосподарської продукції, суттєве зниження рентабельності операційної діяльності. Ідентифіковано особливості конкурентоспроможності вітчизняного сільського господарства через визначення економічних, інституційних, соціальних проблем та проблем міжнародної конкурентоспроможності. Окреслено напрями підвищення рівня конкурентоспроможності на державному, регіональному та виробничому рівнях управління.uk_UA
dc.description.abstractIn the article methodological approaches to assessing the competitiveness of Ukraine's agriculture in the regional aspect have been substantiated. In particular, an algorithm and the instrument for assessing competitiveness have been developed. The integrated competitiveness index of Ukraine’s agriculture by region for the period between 2015 and 2017 was calculated. It was proved that the industry’s positive dynamics was determined by the growth of gross value added, volumes of capital investments, labor productivity. Downward factors for the Ukraine’s agriculture were the increase in agricultural production costs, unprofitability in the industry. The peculiarities of the competitiveness of the Ukraine’s agriculture through the identification of economic, institutional, social and international competitiveness problems were identified. The directions of enhancing competitiveness at the state, regional and industrial levels of management were determined.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectкритерії конкурентоспроможностіuk_UA
dc.subjectінтегральний індекс конкурентоспроможностіuk_UA
dc.subjectсільське господарствоuk_UA
dc.subjectрегіони Україниuk_UA
dc.subjectнапрями державної політикиuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectcompetitiveness indicatorsuk_UA
dc.subjectintegrated competitiveness indexuk_UA
dc.subjectagricultureuk_UA
dc.subjectregions of Ukraineuk_UA
dc.subjectstate policyuk_UA
dc.titleОцінювання рівня конкурентоспроможності сільського господарства регіонів Україниuk_UA
dc.title.alternativeAssessment of the Ukraine’s agriculture competitiveness by regionsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 2 (106)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n106v2r2020patyka.pdf630,57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.