Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9200
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Добровольський, А. В. | - |
dc.contributor.author | Dobrovolskyi, A. | - |
dc.contributor.author | Коваленко, Олег Анатолійович | - |
dc.contributor.author | Kovalenko, Oleg | - |
dc.contributor.author | Андрійченко, Лариса Володимирівна | - |
dc.contributor.author | Andreichenko, Larisa | - |
dc.contributor.author | Колояніді, Надія Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Koloyanidi, Nadiia | - |
dc.date.accessioned | 2021-05-05T12:50:27Z | - |
dc.date.available | 2021-05-05T12:50:27Z | - |
dc.date.issued | 2020 | - |
dc.identifier.citation | Добровольський А. В., Коваленко О. А., Андрійченко Л. В., Колояніді Н. О. Вплив способів сівби на тривалість вегетаційного періоду та продуктивність сортів нуту // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип 4 (108). С. 54-61. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-4(108)-7 | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9200 | - |
dc.description.abstract | Представлено результати експериментальних досліджень і виробничої перевірки середньостиглих сортів нуту в умовах Південного Степу України. Найтриваліший вегетаційний період – 108-113 діб був відмічений за широкорядної сівби нуту нормою висіву 0,4 млн схожих насінин на 1 га. Кореляційним аналізом визначено сильний позитивний зв’язок між тривалістю вегетаційного періоду і середньодобовою температурою повітря у період вегетації (r = 0,89). На формування врожаю зерна значно впливали опади і ГТК (r = 0,73 і r = 0,75), а на накопичення білка в зерні – середньодобова температура повітря (r = 0,80) | uk_UA |
dc.description.abstract | The results of experimental research and production testing of mid-season chickpea varieties in conditions of Southern Steppe of Ukraine are presented. The longest growing season – 108–113 days was observed with a widerow sowing method, and the shortest – with solid sowing crops (101–108 days). Correlation analysis showed a strong positive relationship between the duration of the growing season and the average daily air temperature during the growing season of chickpea (r = 0.89). Precipitation and Sielianinov’s hydrothermal index (r = 0.73 and r = 0.75) had a great influence on the formation of the grain yield of chickpea, and the average daily air temperature (r = 0.80) had an effect on the accumulation of protein in the grain. | - |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | нут | uk_UA |
dc.subject | метеорологічні умови | uk_UA |
dc.subject | вегетаційний період | uk_UA |
dc.subject | урожайність | uk_UA |
dc.subject | сорти | uk_UA |
dc.subject | способи сівби | uk_UA |
dc.subject | chickpeas | uk_UA |
dc.subject | meteorological conditions | uk_UA |
dc.subject | growing season | uk_UA |
dc.subject | productivity | uk_UA |
dc.subject | variety | uk_UA |
dc.subject | seeding method | uk_UA |
dc.title | Вплив способів сівби на тривалість вегетаційного періоду та продуктивність сортів нуту | uk_UA |
dc.title.alternative | Influence of seeding methods on the duration of the growing season and productivity of chickpea varieties | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 4 (108) Статті (Факультет агротехнологій) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
n108v4r2020dobrovolskyi.pdf | 560,38 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.