Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9200
Назва: | Вплив способів сівби на тривалість вегетаційного періоду та продуктивність сортів нуту |
Інші назви: | Influence of seeding methods on the duration of the growing season and productivity of chickpea varieties |
Автори: | Добровольський, А. В. Dobrovolskyi, A. Коваленко, Олег Анатолійович Kovalenko, Oleg Андрійченко, Лариса Володимирівна Andreichenko, Larisa Колояніді, Надія Олександрівна Koloyanidi, Nadiia |
Ключові слова: | нут метеорологічні умови вегетаційний період урожайність сорти способи сівби chickpeas meteorological conditions growing season productivity variety seeding method |
Дата публікації: | 2020 |
Бібліографічний опис: | Добровольський А. В., Коваленко О. А., Андрійченко Л. В., Колояніді Н. О. Вплив способів сівби на тривалість вегетаційного періоду та продуктивність сортів нуту // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип 4 (108). С. 54-61. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-4(108)-7 |
Короткий огляд (реферат): | Представлено результати експериментальних досліджень і виробничої перевірки середньостиглих
сортів нуту в умовах Південного Степу України. Найтриваліший вегетаційний період – 108-113 діб був
відмічений за широкорядної сівби нуту нормою висіву 0,4 млн схожих насінин на 1 га. Кореляційним аналізом
визначено сильний позитивний зв’язок між тривалістю вегетаційного періоду і середньодобовою
температурою повітря у період вегетації (r = 0,89). На формування врожаю зерна значно впливали опади і
ГТК (r = 0,73 і r = 0,75), а на накопичення білка в зерні – середньодобова температура повітря (r = 0,80) The results of experimental research and production testing of mid-season chickpea varieties in conditions of Southern Steppe of Ukraine are presented. The longest growing season – 108–113 days was observed with a widerow sowing method, and the shortest – with solid sowing crops (101–108 days). Correlation analysis showed a strong positive relationship between the duration of the growing season and the average daily air temperature during the growing season of chickpea (r = 0.89). Precipitation and Sielianinov’s hydrothermal index (r = 0.73 and r = 0.75) had a great influence on the formation of the grain yield of chickpea, and the average daily air temperature (r = 0.80) had an effect on the accumulation of protein in the grain. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9200 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 4 (108) Статті (Факультет агротехнологій) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
n108v4r2020dobrovolskyi.pdf | 560,38 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.