Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9201
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФедорчук, Михайло Іванович-
dc.contributor.authorFedorchuk, Mikhail-
dc.contributor.authorКоваленко, Олег Анатолійович-
dc.contributor.authorKovalenko, Oleg-
dc.contributor.authorГавриш, Валерій Іванович-
dc.contributor.authorHavrysh, Valeriy-
dc.contributor.authorЧернова, Анастасія Валеріївна-
dc.contributor.authorChernova, Anastasiya-
dc.contributor.authorГрубань, Василь Анатолійович-
dc.contributor.authorHruban', Vasyl'-
dc.date.accessioned2021-05-05T13:02:51Z-
dc.date.available2021-05-05T13:02:51Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationФедорчук М. І., Коваленко О. А., Гавриш В. І., Чернова А. В., Грубань В. А. Енергетична оцінка технології вирощування сорго в умовах Півдня Миколаївської області // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2020. Вип 4 (108). С. 37-46. DOI: 10.31521/2313-092X/2020-4(108)-05.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9201-
dc.description.abstractВ умовах посушливого клімату Миколаївської області і коливань температури по роках важливим напрямком підвищення продуктивності ріллі є вирощування посухостійких культур і вдосконалення технологічних прийомів, спрямованих на створення високопродуктивних агроценозів. Культурою, що здатна протистояти високим температурним режимам і тривалим посухам, є сорго: для створення 1 кг сухої речовини воно витрачає води майже в 1,5 рази менше, ніж кукурудза і в 2 рази менше, ніж зернові культури. Цінність його обумовлена також універсальністю використання, здатністю давати стабільні врожаї, можливістю вирощування на малопродуктивних ґрунтах. У статті висвітлено результати дослідження енергетичної ефективності вирощування цукрового та зернового сорго в умовах кліматичних змін.uk_UA
dc.description.abstractIn the conditions of a high drought of climate of the Nikolaev area and fluctuations of temperature on years the important direction of increase of productivity of arable land is cultivation of drought-resistant cultures and improvement of the technological receptions directed on creation of highly productive agrocenoses. Sorghum is a crop that can withstand high temperatures and prolonged droughts: to consume one kg of dry matter, it consumes almost 1.5 times less water than corn and 2 times less than cereals. Its value is also due to the versatility of use, the ability to give stable yields, the possibility of growing on unproductive soils. This article evaluates the energy efficiency of growing sugar and grain sorghum in the context of climate change.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectенергетичний еквівалентuk_UA
dc.subjectкоефіцієнт енергетичної ефективностіuk_UA
dc.subjectенергетичні витратиuk_UA
dc.subjectсорго зернове сорго цукровеuk_UA
dc.subjectбіопаливоuk_UA
dc.subjectенергетична ефективністьuk_UA
dc.subjectcoefficientuk_UA
dc.subjectenergy costsuk_UA
dc.subjectgrain sorghumuk_UA
dc.subjectsweet sorghumuk_UA
dc.subjectbiofueluk_UA
dc.subjectenergy efficiencyuk_UA
dc.titleЕнергетична оцінка технології вирощування сорго в умовах Півдня Миколаївської областіuk_UA
dc.title.alternativeEnergy evaluation of sorghum growing technology in the South of Mykolaiv regionuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2020. - Вип. 4 (108)
Статті (Факультет агротехнологій)
Статті (Інженерно-енергетичний факультет)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n108v4r2020fedorchuk.pdf685,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.