Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9263
Назва: Особливості годівлі свиней з використанням сполук селену в комбікормах
Інші назви: Peculiarities of feeding pigs using selenium compounds in compound feed
Автори: Кравченко, Олена Олександрівна, науковий керівник
Kravchenko, Helen, scientific director
Арутюнян, Л. С.
Arutunian, L.
Ключові слова: свині
селен
продуктивність
м'ясо
важкі метали
приріст
корми
pigs
selenium
productivity
meat
heavy metals
growth
feed
Дата публікації: 2020
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Короткий огляд (реферат): В статті наведено результати досліджень щодо вивчення впливу різних сполук селену у раціонах на середньодобові прирости, затрати кормів і вміст важких металів у м’ясі свиней. У дослідженнях вивчено динаміку живої маси тварин та витрати кормів упродовж усього досліду. Виявлено найвищі середньодобові прирости, найнижчі затрати кормів та вміст важких металів у м’ясі за введення у раціони органічної сполуки селену у дозі 0,3 мг/кг сухої речовини.
The article presents the results of research to study the effect of various selenium compounds in the diet on average daily gain, feed consumption and heavy metal content in pig meat. The studies examined the dynamics of live weight of animals and feed consumption throughout the experiment. The highest average daily gains, the lowest feed costs and the content of heavy metals in meat were revealed when the organic compound selenium was introduced into the diets at a dose of 0.3 mg/kg of dry matter.
Опис: Арутюнян Л. С. Особливості годівлі свиней з використанням сполук селену в комбікормах // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14). С. 14-18.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9263
Розташовується у зібраннях:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
14-18.pdf425,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.