Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9290
Title: Біотехнологічні аспекти виготовлення чаю
Other Titles: Biotechnological aspects of tea production
Authors: Юлевич, Олена Іванівна, науковий керівник
Ulevich, Olena, scientific director
Водовозов, А. М.
Vodovozov, A. M.
Keywords: чай
в’ялення
ферментація
ензими
цвілеві гриби
сушка
екстрактивні речовини
алкалоїди
дубильні речовини
ефірні олії
Deuteromycotina
Aspergillus
tea
wilting
fermentation
enzymes
molds
drying
extractives
alkaloids
tannins
essential oils
Issue Date: 2020
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Abstract: В статті наведені основні етапи виготовлення чаю і детально розглянуті біотехнологічні аспекти його виробництв. Наведено перелік основних ферментів,що беруть участь у формуванні різних видів чаю. Розглянуто склад основних хімічних речовин у сирої масі, неферментованому і ферментованому чаї. Оцінено вплив компонентів та їх концентрації на якість чаю та його органолептичні особливості. Вказаний вплив основних хімічних сполук чайного напою на організм людини.
The article describes the main stages of tea production, discusses in detail the biotechnological aspects of its production. The list of the main enzymes involved in the formation of different types of tea is given. The composition of basic chemicals in raw mass, unfermented and fermented tea is considered. The effect of the components and their concentration on the quality of the tea and its organoleptic characteristics was evaluated. The influence of basic chemical compounds of tea beverage on the human body is shown.
Description: Водовозов А. М. Біотехнологічні аспекти виготовлення чаю // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14). С. 49-55.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9290
Appears in Collections:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
49-55.pdf516,55 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.