Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9339
Title: | Біотехнологічні методи очищення морських вод від нафтового забруднення |
Other Titles: | Biotechnological methods for purification of sea water from oil pollution |
Authors: | Юлевич, Олена Іванівна, науковий керівник Ulevich, Olena, scientific director Мазець, В. Р. Mazet, W. R. |
Keywords: | екологічна проблема поверхневі води біотехнологія очищення морських вод нафтове забруднення мікроорганізми сорбенти environmental problem surface waters biotechnology seawater treatment oil pollution microorganisms sorbents |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Миколаївський національний аграрний університет |
Abstract: | У статті розглядаються питання щодо проблем, які виникають під час забруднення акваторії нафтою. Наведена характеристика біотехнологічних методів рішення проблеми нафтового забруднення морських вод. Описані приклади використання органічних та органо-мінеральних сорбентів, що покращують процеси розкладання нафтових компонентів. Розглянуті біооб’єкти, що здатні до біорозкладання вуглеводнів нафти. The article deals with the urgency of the issue by oil pollution of sea waters. The characteristic of biotechnological methods of the solution of the problem of oil pollution of sea waters is given. Examples of the use of organic and organo-mineral sorbents are described. The bio-objects with the destructive properties of the petroleum hydrocarbons are considered. |
Description: | Мазець В. Р. Біотехнологічні методи очищення морських вод від нафтового забруднення // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14). С. 135-141. |
URI: | http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9339 |
Appears in Collections: | Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2020. Вип. 1 (14) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
135-141.pdf | 364,27 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.