Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9634
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorІовенко, В. М.-
dc.contributor.authorГладій, І. А.-
dc.contributor.authorIovenko, V.-
dc.contributor.authorHladii, I.-
dc.date.accessioned2021-06-10T12:48:19Z-
dc.date.available2021-06-10T12:48:19Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationІовенко В. М., Гладій І. А. Характеристика росту, розвитку та м’ясних якостей молодняку овець різних генотипів // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 1 (109). С. 69-76.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9634-
dc.description.abstractДосліджено особливості росту та розвитку баранчиків трьох різних генотипів від народження до шестимісячного віку, зокрема: чистопородного молодняку асканійської тонкорунної породи (АТП); помісей цього генофонду з породами тексель (АТПхТ) та мериноландшаф (АТПхМ). Контроль за ростом і розвитком піддослідних тварин здійснювали методом зважування у різні вікові періоди. Оцінку м’ясних якостей проведено за результатами забою. Встановлено, що кращими параметрами розвитку характеризувалися помісі тексель з асканійською тонкорунною породою, тому цей варіант схрещування має самий високий генетичний потенціал м’ясної продуктивності.uk_UA
dc.description.abstractThe growth and development features of three different genotypes ram-lambs, from their birth to six months age, were studied, in particular: purebred youngling of the Ascanian Fine-Fleeced breed (AFF), a cross of this gene pool with the Texel (AFFxT) and Merinolandschaf (AFFxM) breeds. Control over the growth and development these experimental animals was carried out by weighing in different age periods. The meat quality was assessed based on the slaughter results. It was found that the best development parameters were characteristic for the Texel crossbred with the Ascanian Fine-Fleeced breed; therefore, this crossing option has the meat productivity highest genetic potential.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectвівціuk_UA
dc.subjectгенотипuk_UA
dc.subjectжива масаuk_UA
dc.subjectлінійні параметриuk_UA
dc.subjectінтенсивність ростуuk_UA
dc.subjectsheepuk_UA
dc.subjectgenotypeuk_UA
dc.subjectlive weightuk_UA
dc.subjectlinear parametersuk_UA
dc.subjectgrowth rateuk_UA
dc.titleХарактеристика росту, розвитку та м’ясних якостей молодняку овець різних генотипівuk_UA
dc.title.alternativeThe growth, development and meat qualities characteristics of different genotypes lambsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2021. - Вип. 1 (109)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n109v1r2021iovenko.pdf553,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.