Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9634
Назва: Характеристика росту, розвитку та м’ясних якостей молодняку овець різних генотипів
Інші назви: The growth, development and meat qualities characteristics of different genotypes lambs
Автори: Іовенко, В. М.
Гладій, І. А.
Iovenko, V.
Hladii, I.
Ключові слова: вівці
генотип
жива маса
лінійні параметри
інтенсивність росту
sheep
genotype
live weight
linear parameters
growth rate
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Іовенко В. М., Гладій І. А. Характеристика росту, розвитку та м’ясних якостей молодняку овець різних генотипів // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 1 (109). С. 69-76.
Короткий огляд (реферат): Досліджено особливості росту та розвитку баранчиків трьох різних генотипів від народження до шестимісячного віку, зокрема: чистопородного молодняку асканійської тонкорунної породи (АТП); помісей цього генофонду з породами тексель (АТПхТ) та мериноландшаф (АТПхМ). Контроль за ростом і розвитком піддослідних тварин здійснювали методом зважування у різні вікові періоди. Оцінку м’ясних якостей проведено за результатами забою. Встановлено, що кращими параметрами розвитку характеризувалися помісі тексель з асканійською тонкорунною породою, тому цей варіант схрещування має самий високий генетичний потенціал м’ясної продуктивності.
The growth and development features of three different genotypes ram-lambs, from their birth to six months age, were studied, in particular: purebred youngling of the Ascanian Fine-Fleeced breed (AFF), a cross of this gene pool with the Texel (AFFxT) and Merinolandschaf (AFFxM) breeds. Control over the growth and development these experimental animals was carried out by weighing in different age periods. The meat quality was assessed based on the slaughter results. It was found that the best development parameters were characteristic for the Texel crossbred with the Ascanian Fine-Fleeced breed; therefore, this crossing option has the meat productivity highest genetic potential.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9634
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2021. - Вип. 1 (109)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n109v1r2021iovenko.pdf553,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.