Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9946
Title: Трансформація податкової системи України з метою сприяння розвитку аграрного виробництва
Other Titles: Transformation of the tax system of Ukraine in order to facilitate the development of agricultural production
Authors: Барабаш, Л. В.
Barabash, L. V.
Keywords: фінансові технології
банківська система
пандемія
стартап
банківські установи
фінансова інклюзивність
agricultural production
economic efficiency
social efficiency
fiscal efficiency
rural population
ingle tax
fixed agricultural tax
Issue Date: 2021
Citation: Барабаш Л. В. Трансформація податкової системи України з метою сприяння розвитку аграрного виробництва // Вісник аграрної науки Причорномор'я. Вип. 2 (110). С. 29-37.
Abstract: У статті досліджено сутність фінансових технологій та їх роль у розвитку фінансової сфери України. Висвітлено питання виникнення фінансових технологій. В Україні, як і в інших країнах світу, діє практика підпорядкування фінтех-компаній загальним законам та нормативам, які регулюють діяльність на ринку фінансових послуг, оскільки більшість фінтех-рішень направлені на надання платіжних послуг та грошових переказів. Варто зазначити, що протягом останніх років відбувається покращення правового та регуляторного середовища щодо підтримки фінтех та інших стратапів. Серед важливих змін, що відбулися в українському законодавстві: дозвіл на підписання рахунків та угод електронним підписом; інтенсивне використання документів англійською мовою; спрощена система оподаткування для ІТ компаній (5% на рік); поступове зняття обмежень на репатріацію дивідендів; поступове прийняття директив Європейського Союзу (PSD2); запровадження ідентифікації та довірчих послуг для електронних операцій на внутрішньому ринку України. Бажання споживачів експериментувати з цифровими послугами стали причинами виникнення та зростання нових фінтех-компаній. Так, в Україні даний напрям активно розвивається, на ринку фінансових послуг функціонують понад 100 компаній. Розглянуто, яким чином та за допомогою яких саме фінансових технологій здійснюється робота банківських установ у період пандемії COVID-19. Для визначення сильних і слабких сторін, можливостей і загроз проведено SWOT-аналіз застосування онлайн-технологій банківськими установами України під час пандемії COVID-19. З’ясовано, що відбулося збільшення попиту серед населення фінтех-технологій, особливо в період пандемії COVID-19, адже через поширення карантинних заходів майже всі установи припинили свою діяльність і в результаті відбулося зниження рівня рентабельності. Для виходу з такої складної ситуації почали створюватися та застосовуватися мобільні додатки, які значно полегшили користування послугами банківських установ у період пандемії. Але фінансовим компаніям варто зосередити свою увагу на те, щоб користування новими фінансовими технологіями було зручним, якісним, доступним, зрозумілим та безпечним для кожного споживача фінансових послуг.
The article deals with the state of functioning of agricultural production in Ukraine in modern times from the standpoint of economic, social and fiscal efficiency. A research has been made for directions of transformation of the tax system that are relevant in the conditions of the transitional economy of Ukraine, which in the near future and in the long term will encourage the industry to a brand new stage of development.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9946
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2021. - Вип. 2 (110)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n110v2r2021barabash.pdf351,5 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.