Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9956
Title: | Рослинні компоненти у технології виробництва м’ясопродуктів |
Other Titles: | Vegetable components in technology production of meat products |
Authors: | Шлапак, Г. В. Агунова, Л. В. Азарова, Н. Г. Shlapak, G. Agunova, L. Azarova, N. |
Keywords: | кускус посічені напівфабрикати фрикадельки функціонально-технологічні показники органолептична оцінка couscous chopped semi-finished products functional and technological indicators meatballs organoleptic assessment |
Issue Date: | 2021 |
Citation: | Шлапак Г. В., Агунова Л. В., Азарова Н. Г. Рослинні компоненти у технології виробництва м’ясопродуктів // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 2 (110). С. 95-103. |
Abstract: | У статті обґрунтовано і експериментально доведено можливість використання крупи кускус в технології виробництва посічених напівфабрикатів. За результатами дослідження функціонально-технологічних і органолептичних показників модельних фаршів встановлено, що до рецептури фрикадельок із яловичини і свинини раціонально вносити не більше 9 % підготованої крупи кускусу. За показниками якості напівфабрикати відповідають вимогам діючої нормативної документації. The article substantiates and experimentally proves the possibility of using couscous groats in the technology for the production of chopped semi-finished products. As a result of the study of the functional, technological and organoleptic indicators of model minced meat, it was found that it is rational to add no more than 9% of prepared couscous groats to the recipe for beef and pork meatballs. The quality indicators of semi-finished products comply with the requirements of the current regulatory documentation. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/9956 |
Appears in Collections: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2021. - Вип. 2 (110) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
n110v2r2021shlapak.pdf | 797,43 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.