Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11496
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Демидова, А. О. | - |
dc.contributor.author | Demydova, A. | - |
dc.date.accessioned | 2022-05-25T09:22:31Z | - |
dc.date.available | 2022-05-25T09:22:31Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Демидова А. О. Дослідження зв’язку між кінетикою окиснення та погіршенням сенсорних характеристик рослинних олій // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 4 (112). С. 89-99. DOI: 10.31521/2313-092X/2021-4(112)-9. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11496 | - |
dc.description.abstract | У статті досліджено можливість передбачення появи відчуття згіркнення за основними показниками окисненості олій – пероксидними та анізидиновими числами. Під час окиснення при 28°С та доступі кисню олії накопичували суттєві кількості гідропероксидів (до 160-180 ммоль1/2О/кг), однак не з’являлось відчуття згіркнення. Доведено, що по кінетиці окиснення олій за даними анізідинових чисел можливо передбачення моменту погіршення органолептичних показників олій. | uk_UA |
dc.description.abstract | - | - |
dc.description.abstract | The article investigates the possibility of predicting the appearance of a feeling of rancidity by the main indicators of oil oxidation - peroxide and anisidine numbers. As a result of oxidation at 28 ° C and the access of air oxygen, significant amounts of hydroperoxides (up to 160-180 mmol 1/2O/kg) accumulated, but the feeling of rancidity did not appear. It is proved that according to the kinetics of oils oxidation according to the data of anisidine numbers, it is possible to predict the moment of deterioration of the organoleptic characteristics of oils. | - |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» | uk_UA |
dc.subject | окиснення | uk_UA |
dc.subject | згіркнення | uk_UA |
dc.subject | рослинні олії | uk_UA |
dc.subject | анізидинове число | uk_UA |
dc.subject | альдегіди | uk_UA |
dc.subject | пероксидне число | uk_UA |
dc.subject | гідропероксиди | uk_UA |
dc.subject | oxidation | uk_UA |
dc.subject | rancidity | uk_UA |
dc.subject | vegetable oils | uk_UA |
dc.subject | anisidine number | uk_UA |
dc.subject | aldehydes | uk_UA |
dc.subject | peroxide number | uk_UA |
dc.subject | hydroperoxides | uk_UA |
dc.title | Дослідження зв’язку між кінетикою окиснення та погіршенням сенсорних характеристик рослинних олій | uk_UA |
dc.title.alternative | Investigation of the relationship between oxidation kinetics and deterioration of sensory characteristics of vegetable oils | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 4 (112) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
112-89-99.pdf | 1,97 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.