Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11496
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДемидова, А. О.-
dc.contributor.authorDemydova, A.-
dc.date.accessioned2022-05-25T09:22:31Z-
dc.date.available2022-05-25T09:22:31Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationДемидова А. О. Дослідження зв’язку між кінетикою окиснення та погіршенням сенсорних характеристик рослинних олій // Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 4 (112). С. 89-99. DOI: 10.31521/2313-092X/2021-4(112)-9.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11496-
dc.description.abstractУ статті досліджено можливість передбачення появи відчуття згіркнення за основними показниками окисненості олій – пероксидними та анізидиновими числами. Під час окиснення при 28°С та доступі кисню олії накопичували суттєві кількості гідропероксидів (до 160-180 ммоль1/2О/кг), однак не з’являлось відчуття згіркнення. Доведено, що по кінетиці окиснення олій за даними анізідинових чисел можливо передбачення моменту погіршення органолептичних показників олій.uk_UA
dc.description.abstract--
dc.description.abstractThe article investigates the possibility of predicting the appearance of a feeling of rancidity by the main indicators of oil oxidation - peroxide and anisidine numbers. As a result of oxidation at 28 ° C and the access of air oxygen, significant amounts of hydroperoxides (up to 160-180 mmol 1/2O/kg) accumulated, but the feeling of rancidity did not appear. It is proved that according to the kinetics of oils oxidation according to the data of anisidine numbers, it is possible to predict the moment of deterioration of the organoleptic characteristics of oils.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherНаціональний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»uk_UA
dc.subjectокисненняuk_UA
dc.subjectзгіркненняuk_UA
dc.subjectрослинні оліїuk_UA
dc.subjectанізидинове числоuk_UA
dc.subjectальдегідиuk_UA
dc.subjectпероксидне числоuk_UA
dc.subjectгідропероксидиuk_UA
dc.subjectoxidationuk_UA
dc.subjectrancidityuk_UA
dc.subjectvegetable oilsuk_UA
dc.subjectanisidine numberuk_UA
dc.subjectaldehydesuk_UA
dc.subjectperoxide numberuk_UA
dc.subjecthydroperoxidesuk_UA
dc.titleДослідження зв’язку між кінетикою окиснення та погіршенням сенсорних характеристик рослинних олійuk_UA
dc.title.alternativeInvestigation of the relationship between oxidation kinetics and deterioration of sensory characteristics of vegetable oilsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. 2021. Вип. 4 (112)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
112-89-99.pdf1,97 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.