Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1592
Title: Вивчення впливу мікродобрив (TRIAMIN RADICULAR, GRANFOL K та QUІCELUM) на урожайність та якість капусти білокачанної
Изучение влияния микроудобрений (Triamin Radicular, Granfol K та Quіcelum) на урожайность и качество продукции капусты белокочанной.
The study of microfertilizers’ (Triamin Radicular, Granfol K and Quicelum) infl uence on the yield and quality of the white cabbage.
Authors: Чорний, Сергій Григорович
Письменний, Олег Володимирович
Черный, Сергей Григорьевич
Письменный, Олег Владимирович
Chornyy, Serhiy
Pismenniy, Oleg
Левкова, О. С.
Levkova, O.
Keywords: мікроелементи
мікродобрива
урожайність
якість продукції
микроэлементы
микроудобрения
урожайность
качество продукции
minerals
fertilizers
productivity
quality products
Issue Date: 2013
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Чорний С. Г. Вивчення впливу мікродобрив (TRIAMIN RADICULAR, GRANFOL K та QUІCELUM) на урожайність та якість капусти білокачанної / С. Г. Чорний, О. В. Письменний, О. С. Левкова // Вісник аграрної науки Причолрномор’я. – 2013. – Вип. 3 (73). – С. 111-115.
Abstract: У статті висвітлено дані про роль мікроелементів у перебігу фі- зіологічних процесів рослин та дію мікродобрив на урожайність та якість продукції капусти білокачанної. Встановлено, що обробка рослин капусти препаратами: Quіcelum, Triamin Radicular та Granfol K приводить до зростання: площі листкової поверхні капусти на 5-55%, врожайності – 12-65% вмісту цукрів – 4-16%, та вітаміну С на 12–16%.
В статье обозначена роль микроэлементов в протекании физиологических процессов в растениях и действие микроудобрений на урожайность, и качество продукции капусты белокочанной. Установлено, что вследствие обработки растений капусты препаратами Quіcelum, Triamin Radicular и Granfol K увели- чивается: площадь листовой поверхности на 5-55%, урожайность - 12-65%, содержание сахаров- 4-16% и витамина С на 12-16%.
The article indicated the role of trace elements in the physiological processes in plants and microfertilizers effect on yield and quality of white cabbage. Defi nitely, due to processing plants cabbage such preparations as: Quіcelum, Triamin Radicular and Granfol K increases: leaf area on 5-55%, yield – 12–65%, sugar content- 4–16% and vitamin C on 12-16%.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1592
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2013. - Вип. 3 (73).
Статті (Факультет агротехнологій)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n73v3r2013chornyy.pdf583,04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.