Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21167
Title: | Вплив пробіотичних препаратів на різних етапах розвитку свиней |
Other Titles: | Modern engineering and innovative technologies |
Authors: | Юлевич, Олена Іванівна, науковий керівник Ulevich, Olena, scientific director Андрієвська, Є. В. Andrievska, Y. |
Keywords: | пробіотики свинарство кишкова мікрофлора імунітет продуктивність антибіотикорезистентність відгодівля свиней свиноматки поросята кормові добавки здоров’я тварин засвоєння поживних речовин конверсія корму екологічна безпека probiotics pig breeding intestinal microflora immunity productivity antibiotic resistance pig fattening sows piglets feed additives animal health nutrient absorption feed conversion environmental safety |
Issue Date: | 2025 |
Citation: | Андрієвська Є. В. Вплив пробіотичних препаратів на різних етапах розвитку свиней. Modern engineering and innovative technologies. Issue № 37(1). С. 176-181. DOI: http://dx.doi.org/10.30890/2567-5273.2025-37-01-028. |
Abstract: | У статті розглянуто ефективність застосування пробіотиків у свинарстві
як альтернативи антибіотикам з метою покращення здоров’я тварин, підвищення
продуктивності та зменшення екологічного навантаження. Розглянуто основні механізми дії
пробіотичних добавок, зокрема їхній вплив на мікрофлору кишечника, імунну систему та
засвоєння поживних речовин.
Особливу увагу приділено впливу пробіотиків на різних етапах розвитку свиней. У
поросят раннього віку пробіотики сприяють формуванню здорової мікрофлори, зменшенню
частоти шлунково-кишкових розладів та підвищенню рівня імунного захисту. У
відгодівельних свиней вони покращують ефективність використання кормів, сприяють
збільшенню середньодобових приростів маси тіла та поліпшенню якості м’яса. Для
свиноматок пробіотики мають позитивний вплив на репродуктивну функцію, якість
молозива та рівень виживаності поросят. - The article discusses the effectiveness of the use of probiotics in pig production as an alternative to antibiotics in order to improve animal health, increase productivity and reduce environmental load. The main mechanisms of action of probiotic supplements are considered, in particular their effect on the intestinal microflora, the immune system and nutrient absorption. Particular attention is paid to the effect of probiotics at different stages of pig development. In young piglets, probiotics contribute to the formation of healthy microflora, reduce the frequency of gastrointestinal disorders and increase the level of immune protection. In fattening pigs, they improve feed utilization efficiency, increase average daily body weight gain, and contribute to improved meat quality. For sows, probiotics have a positive effect on reproductive function, colostrum quality, and piglet survival rate. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21167 |
Appears in Collections: | Статті (Факультет ТВППТСБ) Статті студентів МНАУ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
176-181.pdf | 517,68 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.