Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21167
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorЮлевич, Олена Іванівна, науковий керівник-
dc.contributor.advisorUlevich, Olena, scientific director-
dc.contributor.authorАндрієвська, Є. В.-
dc.contributor.authorAndrievska, Y.-
dc.date.accessioned2025-04-28T06:59:20Z-
dc.date.available2025-04-28T06:59:20Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationАндрієвська Є. В. Вплив пробіотичних препаратів на різних етапах розвитку свиней. Modern engineering and innovative technologies. Issue № 37(1). С. 176-181. DOI: http://dx.doi.org/10.30890/2567-5273.2025-37-01-028.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21167-
dc.description.abstractУ статті розглянуто ефективність застосування пробіотиків у свинарстві як альтернативи антибіотикам з метою покращення здоров’я тварин, підвищення продуктивності та зменшення екологічного навантаження. Розглянуто основні механізми дії пробіотичних добавок, зокрема їхній вплив на мікрофлору кишечника, імунну систему та засвоєння поживних речовин. Особливу увагу приділено впливу пробіотиків на різних етапах розвитку свиней. У поросят раннього віку пробіотики сприяють формуванню здорової мікрофлори, зменшенню частоти шлунково-кишкових розладів та підвищенню рівня імунного захисту. У відгодівельних свиней вони покращують ефективність використання кормів, сприяють збільшенню середньодобових приростів маси тіла та поліпшенню якості м’яса. Для свиноматок пробіотики мають позитивний вплив на репродуктивну функцію, якість молозива та рівень виживаності поросят.uk_UA
dc.description.abstract--
dc.description.abstractThe article discusses the effectiveness of the use of probiotics in pig production as an alternative to antibiotics in order to improve animal health, increase productivity and reduce environmental load. The main mechanisms of action of probiotic supplements are considered, in particular their effect on the intestinal microflora, the immune system and nutrient absorption. Particular attention is paid to the effect of probiotics at different stages of pig development. In young piglets, probiotics contribute to the formation of healthy microflora, reduce the frequency of gastrointestinal disorders and increase the level of immune protection. In fattening pigs, they improve feed utilization efficiency, increase average daily body weight gain, and contribute to improved meat quality. For sows, probiotics have a positive effect on reproductive function, colostrum quality, and piglet survival rate.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectпробіотикиuk_UA
dc.subjectсвинарствоuk_UA
dc.subjectкишкова мікрофлораuk_UA
dc.subjectімунітетuk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectантибіотикорезистентністьuk_UA
dc.subjectвідгодівля свинейuk_UA
dc.subjectсвиноматкиuk_UA
dc.subjectпоросятаuk_UA
dc.subjectкормові добавкиuk_UA
dc.subjectздоров’я тваринuk_UA
dc.subjectзасвоєння поживних речовинuk_UA
dc.subjectконверсія кормуuk_UA
dc.subjectекологічна безпекаuk_UA
dc.subjectprobioticsuk_UA
dc.subjectpig breedinguk_UA
dc.subjectintestinal microflorauk_UA
dc.subjectimmunityuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectantibiotic resistanceuk_UA
dc.subjectpig fatteninguk_UA
dc.subjectsowsuk_UA
dc.subjectpigletsuk_UA
dc.subjectfeed additivesuk_UA
dc.subjectanimal healthuk_UA
dc.subjectnutrient absorptionuk_UA
dc.subjectfeed conversionuk_UA
dc.subjectenvironmental safetyuk_UA
dc.titleВплив пробіотичних препаратів на різних етапах розвитку свинейuk_UA
dc.title.alternativeModern engineering and innovative technologiesuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет ТВППТСБ)
Статті студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
176-181.pdf517,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.