Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21550
Title: Місце трудових ресурсів в інтеграційних та глобалізаційних умовах в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі
Authors: Слюсарчук, О.П.
Кушнірук, Віктор Степанович
Kushniruk, Viktor
Банєва, Ірина Олексіївна
Baneva, Irina
Keywords: інтеграція
глобалізація
трудові ресурси
туризм
готельно- ресторанний бізнес
integration
globalization
labor resource
tourism
hotel and restaurant business
Issue Date: 2021
Citation: Слюсарчук О. П., Кушнірук В. С., Банєва І. О. Місце трудових ресурсів в інтеграційних та глобалізаційних умовах в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі. Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. Серія економічна. Серія юридична. 2021. Вип. 30. С. 118–127. https://doi.org/10.5281/zenodo.5817525
Abstract: Оптимізації готельно-ресторанного бізнесу сприяють різні форми інтеграційних та глобалізаційних процесів, що забезпечують синергетичний ефект. Раціонально організована інтеграція забезпечує формування у готельних організацій, додаткових переваг на основі спільного з партнерами використання ресурсів і можливостей ринкової інфраструктури. Це робить актуальним дослідження питань взаємопов’язаного розвитку готельно-ресторанного бізнесу та трудових ресурсів компаній сфери індустрії гостинності з позиції системно-синергетичного підходу. Метою статті є вивчення місця і ролі трудових ресурсів в умовах інтеграції і глобалізації в готельно-ресторанному бізнесі. В основу дослідження поставленої проблеми покладені принципи і методологічні підходи, пов’язані з використанням загальнонаукових методів аналізу і синтезу, логічного і ситуаційного аналізу; методи якісного і кількісного аналізу, суб’єктно-об’єктний підхід, порівняльний аналіз, ранжування, метод групування, порівняння, класифікації та інші. В роботі проведений аналіз трудових ресурсів в готельно-ресторанному бізнесі в Україні та деяких країнах світу. Встановлено, що у розвитку готельно-ресторанного бізнесу важливо враховувати зайнятість трудових ресурсів як важливий показник економічного, соціального та стратегічного розвитку. Перспективним напрямком подальших досліджень вважається визначення місця і ролі трудових ресурсів в готельно-ресторанному бізнесі в умовах Covid-19.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21550
Appears in Collections:Статті (Факультет менеджменту)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
118-127.pdf362,4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.