Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21550
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСлюсарчук, О.П.-
dc.contributor.authorКушнірук, Віктор Степанович-
dc.contributor.authorKushniruk, Viktor-
dc.contributor.authorБанєва, Ірина Олексіївна-
dc.contributor.authorBaneva, Irina-
dc.date.accessioned2025-05-21T07:48:02Z-
dc.date.available2025-05-21T07:48:02Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationСлюсарчук О. П., Кушнірук В. С., Банєва І. О. Місце трудових ресурсів в інтеграційних та глобалізаційних умовах в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі. Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. Серія економічна. Серія юридична. 2021. Вип. 30. С. 118–127. https://doi.org/10.5281/zenodo.5817525uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21550-
dc.description.abstractОптимізації готельно-ресторанного бізнесу сприяють різні форми інтеграційних та глобалізаційних процесів, що забезпечують синергетичний ефект. Раціонально організована інтеграція забезпечує формування у готельних організацій, додаткових переваг на основі спільного з партнерами використання ресурсів і можливостей ринкової інфраструктури. Це робить актуальним дослідження питань взаємопов’язаного розвитку готельно-ресторанного бізнесу та трудових ресурсів компаній сфери індустрії гостинності з позиції системно-синергетичного підходу. Метою статті є вивчення місця і ролі трудових ресурсів в умовах інтеграції і глобалізації в готельно-ресторанному бізнесі. В основу дослідження поставленої проблеми покладені принципи і методологічні підходи, пов’язані з використанням загальнонаукових методів аналізу і синтезу, логічного і ситуаційного аналізу; методи якісного і кількісного аналізу, суб’єктно-об’єктний підхід, порівняльний аналіз, ранжування, метод групування, порівняння, класифікації та інші. В роботі проведений аналіз трудових ресурсів в готельно-ресторанному бізнесі в Україні та деяких країнах світу. Встановлено, що у розвитку готельно-ресторанного бізнесу важливо враховувати зайнятість трудових ресурсів як важливий показник економічного, соціального та стратегічного розвитку. Перспективним напрямком подальших досліджень вважається визначення місця і ролі трудових ресурсів в готельно-ресторанному бізнесі в умовах Covid-19.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectінтеграціяuk_UA
dc.subjectглобалізаціяuk_UA
dc.subjectтрудові ресурсиuk_UA
dc.subjectтуризмuk_UA
dc.subjectготельно- ресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectintegrationuk_UA
dc.subjectglobalizationuk_UA
dc.subjectlabor resourceuk_UA
dc.subjecttourismuk_UA
dc.subjecthotel and restaurant businessuk_UA
dc.titleМісце трудових ресурсів в інтеграційних та глобалізаційних умовах в туристичному та готельно-ресторанному бізнесіuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
118-127.pdf362,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.