Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21550
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Слюсарчук, О.П. | - |
dc.contributor.author | Кушнірук, Віктор Степанович | - |
dc.contributor.author | Kushniruk, Viktor | - |
dc.contributor.author | Банєва, Ірина Олексіївна | - |
dc.contributor.author | Baneva, Irina | - |
dc.date.accessioned | 2025-05-21T07:48:02Z | - |
dc.date.available | 2025-05-21T07:48:02Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Слюсарчук О. П., Кушнірук В. С., Банєва І. О. Місце трудових ресурсів в інтеграційних та глобалізаційних умовах в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі. Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. Серія економічна. Серія юридична. 2021. Вип. 30. С. 118–127. https://doi.org/10.5281/zenodo.5817525 | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21550 | - |
dc.description.abstract | Оптимізації готельно-ресторанного бізнесу сприяють різні форми інтеграційних та глобалізаційних процесів, що забезпечують синергетичний ефект. Раціонально організована інтеграція забезпечує формування у готельних організацій, додаткових переваг на основі спільного з партнерами використання ресурсів і можливостей ринкової інфраструктури. Це робить актуальним дослідження питань взаємопов’язаного розвитку готельно-ресторанного бізнесу та трудових ресурсів компаній сфери індустрії гостинності з позиції системно-синергетичного підходу. Метою статті є вивчення місця і ролі трудових ресурсів в умовах інтеграції і глобалізації в готельно-ресторанному бізнесі. В основу дослідження поставленої проблеми покладені принципи і методологічні підходи, пов’язані з використанням загальнонаукових методів аналізу і синтезу, логічного і ситуаційного аналізу; методи якісного і кількісного аналізу, суб’єктно-об’єктний підхід, порівняльний аналіз, ранжування, метод групування, порівняння, класифікації та інші. В роботі проведений аналіз трудових ресурсів в готельно-ресторанному бізнесі в Україні та деяких країнах світу. Встановлено, що у розвитку готельно-ресторанного бізнесу важливо враховувати зайнятість трудових ресурсів як важливий показник економічного, соціального та стратегічного розвитку. Перспективним напрямком подальших досліджень вважається визначення місця і ролі трудових ресурсів в готельно-ресторанному бізнесі в умовах Covid-19. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | інтеграція | uk_UA |
dc.subject | глобалізація | uk_UA |
dc.subject | трудові ресурси | uk_UA |
dc.subject | туризм | uk_UA |
dc.subject | готельно- ресторанний бізнес | uk_UA |
dc.subject | integration | uk_UA |
dc.subject | globalization | uk_UA |
dc.subject | labor resource | uk_UA |
dc.subject | tourism | uk_UA |
dc.subject | hotel and restaurant business | uk_UA |
dc.title | Місце трудових ресурсів в інтеграційних та глобалізаційних умовах в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Статті (Факультет менеджменту) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
118-127.pdf | 362,4 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.