Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21553
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Банєва, Ірина Олексіївна | - |
dc.contributor.author | Baneva, Irina | - |
dc.contributor.author | Сіра, Е. О. | - |
dc.contributor.author | Коваль, О. Д. | - |
dc.date.accessioned | 2025-05-21T08:32:22Z | - |
dc.date.available | 2025-05-21T08:32:22Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Банєва І. О., Сіра Е. О., Коваль О. Д. Використання інформаційно-комунікаційних технологій в ресторанному бізнесі. Інвестиції: практика та досвід. 2023. № 4. С. 5–10. DOI: https://doi.org/10.32702/2306-6814.2023.4 | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21553 | - |
dc.description.abstract | Стаття присвячена дослідженню сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, які зас-тосовуються підприємствами ресторанного господарства. Актуальність дослідження зумовленанеобхідністю впровадження технологій та інноваційних цифрових рішень в ресторанномубізнесі, який є одним із найперспективніших в Україні, однак у зв'язку з війною переживаєскладні часи. Мета статті — розроблення шляхів вирішення проблем використання інформаційно-комуні-каційних технологій в ресторанному бізнесі України. Для досягнення мети в ході дослідженнябуло вирішено ряд завдань: визначено поняття "інформаційно-комунікаційні технології" та сучасні ІКТ, які застосовуються в ресторанному бізнесі, проаналізовано міжнародний та вітчиз-няний досвід впровадження інформаційно-комунікаційних технологій, визначено проблеми, якіускладнюють використання таких технологій на підприємствах ресторанного господарства Ук-раїни та запропоновано шляхи їх вирішення. В процесі дослідження використані загальнонау-кові методи пізнання. За допомогою методу критичного аналізу проаналізовано зарубіжний тавітчизняний досвід впровадження ІКТ. Проблеми застосування таких технологій в ресторанно-му бізнесі України визначено у процесі синтезу інформації. Методами індукції та дедукції роз-роблено рекомендації щодо вирішення цих проблем. За результатами дослідження встановлено, що ресторани та інші заклади громадського хар-чування України характеризуються низьким ступенем впровадження інформаційно-комуніка-ційних технологій. Причинами цієї тенденції є: високий ступінь витрат на впровадження ІКТ;відтік персоналу в зв'язку з воєнними діями на території України; нестача висококваліфікова-них кадрів для роботи на новому устаткуванні; труднощі у використанні технологій з боку спо-живачів; відсутність підтримки з боку держави. Подолання зазначених проблем потребує ком-плексного підходу, який має включати наступні заходи: підтримка ресторанного бізнесу з бокудержави шляхом надання пільгових кредитів, можливостей для стажування, участі в держав-них програмах тощо; підтримка світової спільноти та інвестиції в Україну після завершення війни;вкладання коштів в придбання й освоєння нових технологій; оптимізація персоналу; підвищен-ня цифрових навичок персоналу.Практичне значення дослідження полягає в можливості використання отриманих результатівпідприємствами ресторанного господарства України для відновлення своєї діяльності під часвійни та в післявоєнний період. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.subject | інформаційно-комунікаційні технології | uk_UA |
dc.subject | ресторанний бізнес | uk_UA |
dc.subject | системи автоматизації ресторанів | uk_UA |
dc.subject | QR-коди | uk_UA |
dc.subject | інтерактивне меню | uk_UA |
dc.subject | аутсорсинг | uk_UA |
dc.subject | information and communication technologies | uk_UA |
dc.subject | restaurant business | uk_UA |
dc.subject | restaurant automation systems | uk_UA |
dc.subject | QR codes | uk_UA |
dc.subject | interactive menu | uk_UA |
dc.subject | outsourcing | uk_UA |
dc.title | Використання інформаційно-комунікаційних технологій в ресторанному бізнесі | uk_UA |
dc.title.alternative | The use of informa tion and com munication technologies in the restaurant business | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Статті (Факультет менеджменту) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Inv+4-2023_St1.pdf | 950,57 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.