Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21553
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБанєва, Ірина Олексіївна-
dc.contributor.authorBaneva, Irina-
dc.contributor.authorСіра, Е. О.-
dc.contributor.authorКоваль, О. Д.-
dc.date.accessioned2025-05-21T08:32:22Z-
dc.date.available2025-05-21T08:32:22Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationБанєва І. О., Сіра Е. О., Коваль О. Д. Використання інформаційно-комунікаційних технологій в ресторанному бізнесі. Інвестиції: практика та досвід. 2023. № 4. С. 5–10. DOI: https://doi.org/10.32702/2306-6814.2023.4uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21553-
dc.description.abstractСтаття присвячена дослідженню сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, які зас-тосовуються підприємствами ресторанного господарства. Актуальність дослідження зумовленанеобхідністю впровадження технологій та інноваційних цифрових рішень в ресторанномубізнесі, який є одним із найперспективніших в Україні, однак у зв'язку з війною переживаєскладні часи. Мета статті — розроблення шляхів вирішення проблем використання інформаційно-комуні-каційних технологій в ресторанному бізнесі України. Для досягнення мети в ході дослідженнябуло вирішено ряд завдань: визначено поняття "інформаційно-комунікаційні технології" та сучасні ІКТ, які застосовуються в ресторанному бізнесі, проаналізовано міжнародний та вітчиз-няний досвід впровадження інформаційно-комунікаційних технологій, визначено проблеми, якіускладнюють використання таких технологій на підприємствах ресторанного господарства Ук-раїни та запропоновано шляхи їх вирішення. В процесі дослідження використані загальнонау-кові методи пізнання. За допомогою методу критичного аналізу проаналізовано зарубіжний тавітчизняний досвід впровадження ІКТ. Проблеми застосування таких технологій в ресторанно-му бізнесі України визначено у процесі синтезу інформації. Методами індукції та дедукції роз-роблено рекомендації щодо вирішення цих проблем. За результатами дослідження встановлено, що ресторани та інші заклади громадського хар-чування України характеризуються низьким ступенем впровадження інформаційно-комуніка-ційних технологій. Причинами цієї тенденції є: високий ступінь витрат на впровадження ІКТ;відтік персоналу в зв'язку з воєнними діями на території України; нестача висококваліфікова-них кадрів для роботи на новому устаткуванні; труднощі у використанні технологій з боку спо-живачів; відсутність підтримки з боку держави. Подолання зазначених проблем потребує ком-плексного підходу, який має включати наступні заходи: підтримка ресторанного бізнесу з бокудержави шляхом надання пільгових кредитів, можливостей для стажування, участі в держав-них програмах тощо; підтримка світової спільноти та інвестиції в Україну після завершення війни;вкладання коштів в придбання й освоєння нових технологій; оптимізація персоналу; підвищен-ня цифрових навичок персоналу.Практичне значення дослідження полягає в можливості використання отриманих результатівпідприємствами ресторанного господарства України для відновлення своєї діяльності під часвійни та в післявоєнний період.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectінформаційно-комунікаційні технологіїuk_UA
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectсистеми автоматизації ресторанівuk_UA
dc.subjectQR-кодиuk_UA
dc.subjectінтерактивне менюuk_UA
dc.subjectаутсорсингuk_UA
dc.subjectinformation and communication technologiesuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectrestaurant automation systemsuk_UA
dc.subjectQR codesuk_UA
dc.subjectinteractive menuuk_UA
dc.subjectoutsourcinguk_UA
dc.titleВикористання інформаційно-комунікаційних технологій в ресторанному бізнесіuk_UA
dc.title.alternativeThe use of informa tion and com munication technologies in the restaurant businessuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Inv+4-2023_St1.pdf950,57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.