Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21704
Title: | Вплив технології вирощування на продуктивність зернових та зернобобових культур |
Authors: | Панфілова, Антоніна Вікторівна Panfilova, Antonina Тарабріна, Альона-Марія Tarabrina, Alona-Mariia |
Keywords: | соя пшениця озима сорт технологія вирощування структура врожаю маса 1000 зерен урожайність soybean winter wheat variety cultivation technology crop structure weight of 1000 grains yield |
Issue Date: | 2025 |
Citation: | Панфілова А. В., Тарабріна А.-М. О. Вплив технології вирощування на продуктивність зернових та зернобобових культур. Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 28-30 травня 2025 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2025. С. 149-151. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-48 |
Abstract: | В умовах Степу України, в результаті проведених польових
досліджень у 2022-2024 рр., доведено позитивний вплив ресурсо- та
грунтозберігаючих технологій вирощування зернових та зернобобових культур.
Урожайність сої при вирощуванні за технологією no-till, у середньому за роки
досліджень і по фактору сорт, склала 1,73 т/га, що перевищило показники
варіанту класичної технології на 0,29 т/га або на 16,8%. Застосування технології
Mzuri-ProTil за вирощування пшениці озимої сприяло збільшенню урожайності
зерна – на 11,9% порівняно із класичною технологією культури. - In the conditions of the Steppe of Ukraine, as a result of field studies in 2022- 2024, the positive impact of resource and soil-saving technologies for cultivation of grain and legumes was proved. The yield of soybean when growing by no-till technology, on average during the years of research and by factor variety, amounted to 1.73 t/ha, which exceeded the indicators of the variant of classical technology by 0.29 t/ha or by 16.8%. The use of Mzuri-ProTil technology for winter wheat helped increase the grain yield-by 11.9%compared to classical crop technology. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21704 https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-48 |
Appears in Collections: | Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2025 Статті (Факультет агротехнологій) Статті аспірантів МНАУ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
forum-2025-149-151.pdf | 511,62 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.