Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21704
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПанфілова, Антоніна Вікторівна-
dc.contributor.authorPanfilova, Antonina-
dc.contributor.authorТарабріна, Альона-Марія-
dc.contributor.authorTarabrina, Alona-Mariia-
dc.date.accessioned2025-06-02T07:30:32Z-
dc.date.available2025-06-02T07:30:32Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationПанфілова А. В., Тарабріна А.-М. О. Вплив технології вирощування на продуктивність зернових та зернобобових культур. Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 28-30 травня 2025 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2025. С. 149-151. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-48uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21704-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-48-
dc.description.abstractВ умовах Степу України, в результаті проведених польових досліджень у 2022-2024 рр., доведено позитивний вплив ресурсо- та грунтозберігаючих технологій вирощування зернових та зернобобових культур. Урожайність сої при вирощуванні за технологією no-till, у середньому за роки досліджень і по фактору сорт, склала 1,73 т/га, що перевищило показники варіанту класичної технології на 0,29 т/га або на 16,8%. Застосування технології Mzuri-ProTil за вирощування пшениці озимої сприяло збільшенню урожайності зерна – на 11,9% порівняно із класичною технологією культури.uk_UA
dc.description.abstract--
dc.description.abstractIn the conditions of the Steppe of Ukraine, as a result of field studies in 2022- 2024, the positive impact of resource and soil-saving technologies for cultivation of grain and legumes was proved. The yield of soybean when growing by no-till technology, on average during the years of research and by factor variety, amounted to 1.73 t/ha, which exceeded the indicators of the variant of classical technology by 0.29 t/ha or by 16.8%. The use of Mzuri-ProTil technology for winter wheat helped increase the grain yield-by 11.9%compared to classical crop technology.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectсояuk_UA
dc.subjectпшениця озимаuk_UA
dc.subjectсортuk_UA
dc.subjectтехнологія вирощуванняuk_UA
dc.subjectструктура врожаюuk_UA
dc.subjectмаса 1000 зеренuk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectsoybeanuk_UA
dc.subjectwinter wheatuk_UA
dc.subjectvarietyuk_UA
dc.subjectcultivation technologyuk_UA
dc.subjectcrop structureuk_UA
dc.subjectweight of 1000 grainsuk_UA
dc.subjectyielduk_UA
dc.titleВплив технології вирощування на продуктивність зернових та зернобобових культурuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2025
Статті (Факультет агротехнологій)
Статті аспірантів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
forum-2025-149-151.pdf511,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.