Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21761
Назва: Формування резільєнтності продовольчої безпеки на рівні територіальних громад
Автори: Ключник, Альона Володимирівна
Klyuchnik, Alena
Решетілов, Георгій Олександрович
Reshetilov, Georgiy
Ключові слова: територіальні громади
продовольча безпека
резільєнтність
децентралізація
війна
місцеве самоврядування
логістика
адаптація
territorial communities
territorial communities
resilience
decentralization
war
local selfgovernment
logistics
adaptation
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Ключник А. В., Решетілов Г. О. Формування резільєнтності продовольчої безпеки на рівні територіальних громад. Продовольча безпека України в умовах післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 28-30 травня 2025 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2025. С. 303-305. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-101
Короткий огляд (реферат): Досліджено сутність поняття «резільєнтності» продовольчої безпеки територіальних громад. Визначено роль територіальних громад як ключових акторів забезпечення продовольчої безпеки на місцевому рівні. Проаналізовано чинники, що впливають на стійкість продовольчих систем, та запропоновано практичні заходи для підвищення їх резільєнтності. Обґрунтовано, що формування продовольчої резільєнтності є комплексним процесом, який вимагає стратегічного планування, міжсекторної співпраці, мобілізації внутрішніх ресурсів і здатності громад до адаптації. Зроблено висновок про необхідність визнання продовольчої резільєнтності як одного з ключових напрямів місцевої політики сталого розвитку в умовах сучасних викликів.
-
Досліджено сутність поняття «резільєнтності» продовольчої безпеки територіальних громад. Визначено роль територіальних громад як ключових акторів забезпечення продовольчої безпеки на місцевому рівні. Проаналізовано чинники, що впливають на стійкість продовольчих систем, та запропоновано практичні заходи для підвищення їх резільєнтності. Обґрунтовано, що формування продовольчої резільєнтності є комплексним процесом, який вимагає стратегічного планування, міжсекторної співпраці, мобілізації внутрішніх ресурсів і здатності громад до адаптації. Зроблено висновок про необхідність визнання продовольчої резільєнтності як одного з ключових напрямів місцевої політики сталого розвитку в умовах сучасних викликів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/21761
https://doi.org/10.31521/978-617-7149-86-5-101
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2025
Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
forum-2025-303-305.pdf510,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.