Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3501
Title: Організаційна культура підприємств громадського харчування за методикою Ю. Г. Семенова
Other Titles: Организационная культура предприятий общественного питания по методике Ю. Г. Семенова
A study of organizational culture of public food service establishment based on Y. G. Semenov’s methodology
Authors: Каращук, Лариса Миколаївна
Каращук, Лариса Николаевна
Karashchuk, Larisa
Конотопчик, В’ячеслав Юрійович
Конотопчик, Вячеслав Юрьевич
Konotopchyk, Vyacheslav
Keywords: організаційна культура
підприємства громадського харчування
методика Ю. Г. Семенова
трудова діяльність
организационная культура
предприятия общественного питания
методика Ю. Г.Семенова
трудовая деятельность
organizational culture
public food service establishments
Y.G. Semenov’s methodology
labor activity
Issue Date: 2015
Citation: Каращук Л. М. Організаційна культура підприємств громадського харчування за методикою Ю. Г. Семенова / Л. М. Каращук, В. Ю. Конотопчик // Науковий вісник МНУ ім. В. О. Сухомлинського. Економічні науки. - 2015. - № 2 (5) - С. 62-68.
Abstract: Колективи підприємств вимушені злагоджено та вчасно реагувати на виклики зовнішнього середовища, інтегруючи зусилля, знання та дії всіх співробітників підприємства. Своєрідним клеєм, який утримує організацію разом, стимулює працівників вступати в організацію та працювати в ній є організаційна культура. З метою стимулювання емпіричного, порівняльного дослідження організаційної культури, ми наводимо наше власне дослідження організаційної культури підприємств громадського харчування з використанням методики Ю Г. Семенова. Отримані результати дозволяють розробити програму впровадження організаційних змін через зміну організаційної культури.
Коллективы предприятий вынуждены согласовано и своевременно реагировать на вызовы внешней среды, интегрируя усилия, знания и действия всех сотрудников предприятия. Своеобразным клеем, который удерживает организацию вместе, стимулирует работников вступать в организацию и работать в ней, является организационная культура. С целью стимулирования эмпиричного, сравнительного исследования организационной культуры, мы приводим наше собственное исследование организационной культуры предприятий общественного питания с использование методики Ю Г. Семенова. Полученные результаты позволяют разработать программу внедрения организационных изменений через изменений организационной культуры.
Personnel of various companies have to provide coordinated and timely response to external challenges, integrating the efforts, knowledge and actions of all employees. Organizational culture serves as a sort of a "glue" that keeps a company coherent and stimulates job seekers to join it and work there. In order to stimulate an empirical, comparative study of organizational culture, we offer an original study of organizational culture of public food service establishments based on Y.G. Semenov’s methodology. The results of our study help develop a program of implementing organizational changes by changing organizational culture.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3501
Appears in Collections:Статті (Факультет менеджменту)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
selection(4).pdf747,43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.