Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4990
Назва: Розвиток кооперації в АПК: проблеми та напрями їх подолання
Development of cooperation in agriculture: existing issues and directions of their overcoming
Автори: Шебанін, В’ячеслав Сергійович
Shebanin, Vyacheslav
Шевченко, Т. В.
Ключові слова: кооперація
агропромисловий комплекс
сільськогосподарські підприємства
бізнес-середовище
cooperation
agroindustrial complex
agricultural enterprises
business environment
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Шебанін В. С. Розвиток кооперації в АПК: проблеми та напрями їх подолання / В. С. Шебанін, Т. В. Шевченко // Економіка АПК. – 2013. – № 2. – С. 9-12.
Короткий огляд (реферат): Висвітлено розвиток кооперації в агропромисловому виробництві у розвинених країнах світу і в Україні та виявлено існуючі проблеми. Проведено аналіз діючих обслуговуючих сільськогосподарсь­ких кооперативів України. Наведено дані сільськогосподарських підприємств за організаційно- правовим формами господарювання в Україні за період 2005-2011 pp. Внесено комплекс пропозицій щодо поширення розвитку кооперації і підвищення її ефективності. Обґрунтовано, що важли­вою умовою забезпечення конкурентоспроможності підприємств продовольчого підкомплексу та їх участі в організованому продовольчому ринку є розвиток сільськогосподарської кооперації, завдяки якій досягається залучення виробленої ними продукції в економічний обіг.
The development of cooperation in agroindustrial production of developed countries and in Ukraine itself is highlighted. Existing problems are identified. The analysis of existing servicing agricultural cooperatives in Ukraine is carried out. The data of existing agricultural enterprises by organizational and legal forms in Ukraine for the period 2005-2011 is exposed. A set of guidelines for the development of co-operation and efficiency increasing is suggested. The devlopment of agrarian cooperation is considred to be one of the key- factors for establishment of high competitiveness level of food subcomplex enterprises and their participa­tion in organized food market as it insures their products involved in economic turnover.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4990
Розташовується у зібраннях:Статті (Інженерно-енергетичний факультет)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
13_02_02.pdf190,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.