Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5945
Title: Оцінка особливостей інтенсивної технології виробництва молока
Other Titles: Еvaluation of the features of intensive technology of milk manufacture
Authors: Підпала, Тетяна Василівна
Стріха, Людмила Олександрівна
Ветушняк, Тетяна Юріївна
Pidpala, Tetyana
Strikha, Ludmila
Vetushniak, Tetyana
Keywords: інтенсивна технологія
безприв’язно боксове утримання
загально змішаний раціон
молочна продуктивність
intensive technology
unoccupied boxing content
generally mixed diet
milk production
Issue Date: 2019
Citation: Підпала Т. В. Оцінка особливостей інтенсивної технології виробництва молока / Т. В. Підпала, Л. О. Стріха, Т. Ю. Ветушняк // Таврійський науковий вісник. – 2019. – Вип. 106. – С. 26-30.
Abstract: В статті наведено результати оцінки особливостей інтенсивної технології виробництва молока за умов безприв’язного боксового утримання корів голштинської породи, годівлі загальнозмішаним раціоном і доїнням на конвеєрно-кільцевій установці типу «Карусель» на 80 місць. Встановлено, що створені умови технологічного середовища сприяють реалізації спадкового потенціалу тварин голштинської породи. Середній надій за першу лактацію становив 9011 кг молока, інтенсивність молоковіддачі 2,14 кг/хв.
The article presents the research results of intensive technology of milk production under conditions of loose housing of cows of Holstein breed. Established that the distribution of animals in technology groups is carried out according to their physiological condition and the lactation period. The conditions created technological environment contribute to the realization of genetic potential of Holstein breed. . On average hopes for first lactation amounted to 9011 kg of milk, the intensity of the milk yield plant was 2.14 kg/min.
URI: http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5945
Appears in Collections:Статті (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стаття Ветушняк 3А 04.02.19_Стриха.pdf268,87 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.