Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5958
Назва: Агроекологічне обґрунтування вирощування м’яти перцевої Mentha piperita L. в умовах Південного Степу України
Інші назви: Agro-ecological substantiation of the cultivation of peppermint Mentha piperita L. in the conditions of the Southern Steppe of Ukraine
Автори: Манушкіна, Тетяна Миколаївна
Серафим, Сергій Сергійович
Manushkina, Tetyana
Serafim, Sergey
Ключові слова: м’ята перцева
інтродукція
зміни клімату
прийоми вирощування
peppermint
introductions
climate change
growing techniques
Дата публікації: 2018
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Манушкіна Т. М. Агроекологічне обґрунтування вирощування м’яти перцевої Mentha piperita L. в умовах Південного Степу України / Т. М. Манушкіна, С. С. Серафим // Перлини степового краю : матеріали доповідей Всеукраїнської науково-практичної агроекологічної конференції, 21-23 листопада 2018 р. – Миколаїв, 2018.– С. 73-74.
Короткий огляд (реферат): Показано вплив регуляторів росту Біоглобін та Імуноцитофіт на процеси росту і розвитку, формування продуктивності м’яти перцевої. Установлено, що максимальна морозостійкість у рослин спостерігалася при використанні препарату Імуноцитофіт: у сорту Удайчанка – 96,1 % та у сорту Заграва – 92,5 %. Найбільшу урожайність сухої сировини було одержано за обробки стимулятором росту Імуноцитофіт: у сорту Заграва – 2,6 т/га, у сорту Удайчанка – 1,5 т/га, що відповідно на 36,8 та 50,0 % більше порівняно із контролем.
The influence of growth regulators Bioglobin and Immunocytophyt on growth and development and formation of peppermint pepper productivity is shown. It was determined that maximum frost resistance of plants was observed with the use of the drug Immunocytophyt: in the Udaychanka variety - 96.1% and in the Zagrava variety - 92.5%. The highest yield of dry raw material was obtained for processing growth stimulator Immunocytophyt in the Zagrava variety - 2.6 t / ha, in the Udaychanka variety - 1.5 t / ha, which is 36.8% and 50.0% respectively, as compared to the control.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5958
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет агротехнологій)
Статті студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Манушкіна.pdf86,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.