Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10337
Title: | Порівняльний аналіз технологій отримання поліштамових пробіотиків |
Authors: | Гиль Михайло Іванович, науковий керівник Gill, Mikhail, scientific director Бондарчук, В. О. |
Keywords: | пробіотики мікробіом поліштамові і моноштамові препарати біфідобактерії анаеробна інкубація ліофілізація сублімація консорціум культур кисломолочна продукція |
Issue Date: | 2021 |
Citation: | Бондарчук В. О. Порівняльний аналіз технологій отримання поліштамових пробіотиків : дипломна робота здобувача вищої освіти IV курсу : спеціальність 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівник М. І. Гиль. Миколаїв : МНАУ, 2021. 76 с. |
Abstract: | Об’єктом даного дослідження є бактеріальні культури, зокрема Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus lactis, Lactobacillus acidophilus, L. delbrueckii ssp. Bulgaricus, L. Casei, Bifidobacterium lactis, Streptococcus thermophilus, Lactococcus, St. thermophilus, L. helveticus та інші. Предметом дослідження є запроваджувані у підприємстві біотехнології використання перспективних пробіотичних штамів з метою підвищення ефективності технологій їхнього культивування.. Мета кваліфікаційної роботи – враховуючи аналіз досліджень технологій на важливих етапах виробництва поліштамових пробіотиків – встановити найпростішу і найбільш ефективну технологію їх виготовлення, а також стратегію їх використання для зміцнення імунітету людини. В умовах виробництва було проведено досліди із підбору селективних середовищ для різних груп мікроорганізмів, порівняно технології масштабування, ферментації, концентрування та сушіння пробіотичних препаратів та продуктів. У результаті дослідження було визначено вплив того чи іншого середовища на розвиток певного виду, штаму, або групи штамів бактерій завдяки якісній оцінці біооб’єктів на основі моделей ферментації цукру, використанні інгібуючих речовин, різних температур, умов і тривалості інкубації. Визначено переваги та недоліки ліофільної сушки та кріоконсервування, як способів тривалого зберігання готових продуктів. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10337 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Бондарчук.pdf | 625,77 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.