Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10540
Title: Вплив рівня годівлі основних свиноматок на їх господарсько-корисні ознаки в умовах СГПП «ТЕХМЕТ-ЮГ» Миколаївського району
Authors: Кравченко, Олена Олександрівна, науковий керівник
Kravchenko, Helen, scientific director
Івахненко, Т. В.
Issue Date: 2021
Citation: Івахненко Т. В. Вплив рівня годівлі основних свиноматок на їх господарсько-корисні ознаки в умовах СГПП «ТЕХМЕТ-ЮГ» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник О. О. Кравченко. Миколаїв : МНАУ, 2021. 83 с.
Abstract: Кваліфікаційна дипломна робота виконана на 81 сторінці комп'ютерного набору тексту, має 12 таблиць, 8 рисунків. При написанні роботи використано 49 літературних джерел. Для виконання теми «Вплив рівня годівлі основних свиноматок на їх господарсько-корисні ознаки в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району». Об’єкт досліджень – основні свиноматки та їх господарсько-корисні ознаки. Метою досліджень було вивчення впливу рівня годівлі основних свиноматок на їх господарсько-корисні ознаки в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району. В задачі досліджень кваліфікаційної роботи входило: вивчення технології годівлі свиноматок в умовах СГПП «Техмет-Юг»; раціонів підсисних свиноматок згідно норм годівлі; дослідити взаємозв’язок тривалості використання основних свиноматок від умов їх утримання і годівлі; вплив способів утримання і годівлі свиноматок в поросний і підсисний періоди; визначити кількість харчових топлених жирів в асортименті, яку виробляють в цеху за зміну; провести економічну ефективність проведених досліджень в умовах СГПП «Техмет-Юг». За результатами розрахунків можна зробити висновок, що економічно вигідна автоматизована система роздачі кормів при фіксованому утриманні свиноматок в індивідуальних станках. При такій технології утримання та годівлі багатоплідність вища на 1,15 поросят, жива маса при народженні їх більша на 5,5 г, при відлученні – на 55 г. Собівартість 1 ц живої маси в кращому варіанті менша на 44 грн, що дозволяє отримати прибуток 19,6 грн/ц. Рівень рентабельності збільшується на 1,76 в.п. і складає 52,16%. Зроблені висновки за матеріалами роботи та надані пропозиції для впровадження в технологічний процес в галузі свинарства.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/10540
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Івахненко.pdf6,21 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.