Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11014
Title: Метрологічне забезпечення оцінки якості насіння сільськогосподарських культур в умовах ТОВ СП «НІБУЛОН» м. Миколаїв
Authors: Стародубець, Олексій Олександрович, науковий керівник
Starodubets, Aleksey, scientific director
Кравченко, Олена Олександрівна
Kravchenko, Helen
Issue Date: 2022
Citation: Кравченко О. О. Метрологічне забезпечення оцінки якості насіння сільськогосподарських культур в умовах ТОВ СП «НІБУЛОН» м. Миколаїв : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» / наук. керівник О. О. Стародубець. Миколаїв : МНАУ, 2022. 74 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота викладена на 72 сторінках комп’ютерного тексту, містить 15 таблиць, 4 рисунки, При написанні роботи використано 43 літературних джерела. Тема кваліфікаційної роботи: «Метрологічне забезпечення оцінки якості насіння сільськогосподарських культур в умовах ТОВ СП «НІБУЛОН» м. Миколаїв». Об’єкт дослідження – процес забезпечення оцінки якості насіння ріпаку та сої. Мета роботи – дослідження якісних показників насіння ріпаку та сої та його метрологічне забезпечення. Для досягнення зазначеної мети було поставлено наступні завдання: надати етапи метрологічного забезпечення оцінювання якості ріпаку та сої; дослідити основні показники якості насіння ріпаку та сої для промислової переробки; оцінити якісні показники насіння ріпаку та сої за вологістю та засміченістю; дослідити особливості зберігання сої та ріпаку; розрахувати економічну ефективність. Встановлено, що показники якості насіння ріпаку та сої знаходилися в межах допустимих норм і не перевищували регламентів стандарту. Масова частка домішок в товарних партіях ріпаку найбільшою була представлена олійними домішками 5,61 %, найменше – насіння сторонніх культур 0,08 %. За рахунок впровадження процесу сушіння насіння сільськогосподарських культур в умовах ТОВ СП «НІБУЛОН» при постійній його вентиляції на підприємстві підвищується його якість, відповідно і рентабельність виробництва, яка склала для ріпаку 20,0 %, а для сої 18,7 %.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11014
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Кравченко_ОС152_М.pdf626,68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.