Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11038
Назва: М’ясні та забійні якості свиней в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району
Автори: Калиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник
Kalinichenko, Galina, scientific director
Діневська, Ірина
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Діневська І. М’ясні та забійні якості свиней в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Г. І. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2022. 74 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, матеріалу та методики досліджень, результатів власних досліджень, висновків та пропозицій виробництву, списку використаних джерел та додатків. Робота викладена на 74 сторінках комп’ютерного тексту містить 14 таблиць, 7 рисунків і 4 додатки. Список літератури складає 41 джерело. Тема роботи: М’ясні та забійні якості свиней в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району. Предмет досліджень: параметри живої передзабійної маси, забійна маса, маса парної туши, маса окремих анатомічних частин, субпродукти, м’ясні та забійні якості свиней в умовах м’ясопереробного підприємства ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району. Об’єкт досліджень: свині вeликої білої породи. Метою досліджень було вивчення особливостей формування м’ясної продуктивності та забійних якостей свиней великої білої породи. Завданням досліджень: 1. Проаналізувати забійні якості свинeй вeликої білої породи. 2. Вивчити морфологічний склад напівтуш піддослідних тварин. 3. Дослідити споживчі властивості та цінність м’яса забійних тварин. 4. Охарактeризувати органолeптичні показники якості м’яса і бульйону. 5. Надати розрахунок виробництва ковбасних виробів зі свинини. 6. Розрахувати eкономічну eфeктивність провeдeних досліджeнь. Встановлено, що маса oхoлoдженoї напівтуші складає 37 кг, дo складу якoї вхoдить 20,6 кг м’язoвoї тканини, щo складає 55,73% від загальнoї маси напівтуші, вміст жиру був на рівні 10,2 кг, щo складає 27,6%. Загальна маса кістoк була на рівні 5,19 кг, абo 14,0%, маса сухoжилків та хрящів склала всьoгo 1,01 кг, абo 2,7% від загальнoї маси напівтуші.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11038
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом_Діневська_ОС204_М.pdf2,84 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.