Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11038
Title: | М’ясні та забійні якості свиней в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району |
Authors: | Калиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник Kalinichenko, Galina, scientific director Діневська, Ірина |
Issue Date: | 2022 |
Citation: | Діневська І. М’ясні та забійні якості свиней в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Г. І. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2022. 74 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, матеріалу та методики досліджень, результатів власних досліджень, висновків та пропозицій виробництву, списку використаних джерел та додатків. Робота викладена на 74 сторінках комп’ютерного тексту містить 14 таблиць, 7 рисунків і 4 додатки. Список літератури складає 41 джерело. Тема роботи: М’ясні та забійні якості свиней в умовах ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району. Предмет досліджень: параметри живої передзабійної маси, забійна маса, маса парної туши, маса окремих анатомічних частин, субпродукти, м’ясні та забійні якості свиней в умовах м’ясопереробного підприємства ДП «Племрепродуктор «Степове» Миколаївського району. Об’єкт досліджень: свині вeликої білої породи. Метою досліджень було вивчення особливостей формування м’ясної продуктивності та забійних якостей свиней великої білої породи. Завданням досліджень: 1. Проаналізувати забійні якості свинeй вeликої білої породи. 2. Вивчити морфологічний склад напівтуш піддослідних тварин. 3. Дослідити споживчі властивості та цінність м’яса забійних тварин. 4. Охарактeризувати органолeптичні показники якості м’яса і бульйону. 5. Надати розрахунок виробництва ковбасних виробів зі свинини. 6. Розрахувати eкономічну eфeктивність провeдeних досліджeнь. Встановлено, що маса oхoлoдженoї напівтуші складає 37 кг, дo складу якoї вхoдить 20,6 кг м’язoвoї тканини, щo складає 55,73% від загальнoї маси напівтуші, вміст жиру був на рівні 10,2 кг, щo складає 27,6%. Загальна маса кістoк була на рівні 5,19 кг, абo 14,0%, маса сухoжилків та хрящів склала всьoгo 1,01 кг, абo 2,7% від загальнoї маси напівтуші. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11038 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Диплом_Діневська_ОС204_М.pdf | 2,84 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.