Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11067
Title: Дослідження режимів заморожування м’ясних напівфабрикатів
Other Titles: Investigation of freezing regimes of meat semi-finished products
Authors: Петрова, Олена Іванівна, науковий керівник
Petrova, Olena, scientific director
Мельниченко, Д. С.
Melnichenko, D.
Keywords: пельмені
технологія
напівфабрикати
м’ясо
заморожування
dumplings
technology
semi-finished products
meat
freezing
Issue Date: 2021
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Abstract: У статті наведено результати досліджень з визначення впливу різних режимів заморожування на вихід пельменів. Для заморожування січених напівфабрикатів застосовують традиційне та інтенсивне («шокове») заморожування. Перевагою тунельних морозильних апаратів є універсальність. Застосування шокового заморожування м’ясних напівфабрикатів зберігає високі функціонально-технологічні характеристики та органолептичні показники напівфабрикатів та готових виробів. Отримані результати досліджень дають підставу рекомендувати застосування «шокового» заморожування як найкращого способу із запропонованих, оскільки він має такі переваги, як менші втрати маси пельменів під час холодильного оброблення, менша усушка, менша тривалість процесу заморожування порівняно з поступовим заморожуванням.
The article presents the results of research to determine the effect of different freezing regimes on the yield of dumplings. Traditional and intensive ("shock") freezing is used for freezing chopped semi-finished products. The advantage of tunnel freezers is versatility. The use of shock freezing of meat semi-finished products preserves high functional and technological characteristics and organoleptic characteristics of semifinished and finished products. The obtained research results give grounds to recommend the use of "shock" freezing as the best method proposed, as it has such advantages as lower loss of pelmeni mass during refrigeration, less shrinkage, shorter duration of the freezing process compared to gradual freezing.
Description: Мельниченко Д. С. Дослідження режимів заморожування м’ясних напівфабрикатів // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2021. Вип. 1 (16). С. 78-81.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11067
Appears in Collections:Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2021. Вип. 1 (16)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
78-81.pdf582,01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.