Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11070
Title: | Аналіз якісних показників сирокопчених ковбас |
Other Titles: | Analysis of quality indices of raw smoked sauses |
Authors: | Петрова, Олена Іванівна, науковий керівник Petrova, Olena, scientific director Михайліченко, Г. С. Michailichenko, S. |
Keywords: | сирокопчені ковбаси бактеріальні препарати стартові культури фізико-хімічні показники органолептичні показники вміст білка вміст жиру вміст вологи raw smoked sausages bacterial preparations starting cultures physicochemical parameters organoleptic parameters protein content fat content moisture content |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Миколаївський національний аграрний університет |
Abstract: | Викладено результати досліджень якісних показників сирокопчених ковбасних виробів, виготовлених різними способами: традиційним та інтенсивним, з додаванням бактеріальних препаратів.Встановлено, що спосіб виготовлення впливає на фізико-хімічні та органолептичні показники ковбасних виробів. Кращими показниками органолептичної оцінки характеризувались вироби, у фарш яких додавали стартові культури, вони характеризувались вищими значеннями показнику виходу готової продукції та мали кращі показники зовнішнього вигляду, кольору на розрізі, консистенції. The results of research on the quality of smoked sausages made in different ways: traditional and intensive, with the addition of bacterial preparations. It is established that the method of manufacture affects the physico-chemical and organoleptic characteristics of sausages. The best indicators of organoleptic evaluation were characterized by products to which minced meat was added starter cultures, they were characterized by higher values of the yield of finished products and had the best indicators of appearance, color in section, consistency. |
Description: | Михайліченко Г. С. Аналіз якісних показників сирокопчених ковбас // Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2021. Вип. 1 (16). С. 82-86. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/11070 |
Appears in Collections: | Студентський науковий вісник [МНАУ]. Сільськогосподарські науки. 2021. Вип. 1 (16) |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.