Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1155
Назва: Забійні якості молодняку перепелів при вирощуванні з використанням наносрібла
Забойные качества молодняка перепелов при выращивании с использованием наносеребра
Youngsters quail slaughter gualities when grown using nanosilver
Автори: Патрєва, Людмила Семенівна
Гроза, Варвара Ігорівна
Патрева, Людмила Семеновна
Гроза, Варвара Игоревна
Patreva, Ludmila
Groza, Varvara
Ключові слова: Перепели
препарат «Аргенвіт»
забійні якості
Перепела
препарат «Аргенвит»
забойные качества
Quail
silver remedy "Argenvit"
slaughter quality
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Патрєва Л. С. Забійні якості молодняку перепелів при вирощуванні з використанням наносрібла / Л. С. Патрєва, В. І. Гроза // Птахівництво : міжвід. темат. наук. зб. / ІТ НААН. – Харків, 2014. – Вип. 71. – С. 131-137.
Короткий огляд (реферат): Представлено результати забою перепелів у віці 49 діб, вирощених з використанням срібловмісного препарату «Аргенвіт». Дослідження по вирощуванню перепелів породи фараон проведено на чотирьох групах птиці по 30 голів самців і самок в кожній. Випоювання перепелів проводили препаратом «Аргенвіт» з концентрацією розчину 0,01…0,03 % протягом 21 дня вирощування, починаючи з добового віку. Встановлено, що дослідні групи перепелів за основними показниками забою перевершували контрольну групу. Найкращий результат одержано в групі перепелів, яким випоювали 0,02 % розчин наносрібла, що позитивно вплинуло на їх забійні якості, збільшуючи: забійний вихід на 3,62 % у самців та на 3,02 % — у самок; коефіцієнт м ’ясистості — на 0,62у самців та на 0,26 — у самок.
Представлены результаты забоя перепелов в возрасте 49 суток, выращенных с использованием серебросодержащего препарата «Аргенвит». Исследование по выращиванию перепелов породы фараон проведено на четырех группах птицы по 30 голов самцов и самок в каждой. Выпойку перепелов проводили препаратом «Аргенвит» с концентрацией раствора 0,01 ... 0,03% в течение 21 дня выращивания, начиная с суточного возраста. Установлено, что исследовательские группы перепелов по основным показателям забоя превосходили контрольную группу. Лучший результат получен в группе перепелов, которым выпаивали 0,02% раствор наносеребра, что положительно повлияло на их убойные качества, увеличивая: убойный выход на 3,62% у самцов и на 3,02% - у самок; коэффициент мясистости - на 0,62 самцов и на 0,26 - у самок.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1155
Розташовується у зібраннях:Статті (Факультет ТВППТСБ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гроза_ptah71.pdf211,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.