Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14663
Title: | Формування азотовмісного складника в зерні тритикале ярого за різного удобрення |
Authors: | Любич, В. В. |
Keywords: | тритикале яре азотні добрива вміст клейковини вміст клейковини triticale nitrogen fertilizers gluten content stability index |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Миколаївський національний аграрний університет |
Citation: | Любич В. В. Формування азотовмісного складника в зерні тритикале ярого за різного удобрення // Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції, 01-02 червня 2023 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2023. C. 236-238. |
Abstract: | Встановлено, що вміст клейковини зростає від 18,7% у варіанті без добрив до 20,4-26,4% або на 9-41%. Індекс стабільності за такого сценарію удобрення змінюється від 0,76 до 0,91. Найменше на вміст клейковини впливає застосування фосфорно-калійних добрив – 19,3%. За показником індексу деформації клейковини зерно тритикале ярого відповідає сильному за якістю борошну. It was established that the gluten content increases from 18.7% in the variant without fertilizers to 20.4–26.4% or by 9–41%. The stability index under such a fertilizer scenario varies from 0.76 to 0.91. The use of phosphorus-potassium fertilizers has the least effect on the gluten content – 19.3%. According to the gluten deformation index, spring triticale grain corresponds to high-quality flour. |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14663 |
Appears in Collections: | Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2023 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
prod_bezp-22-05-23-236-238.pdf | 550,07 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.