Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14663
Title: Формування азотовмісного складника в зерні тритикале ярого за різного удобрення
Authors: Любич, В. В.
Keywords: тритикале яре
азотні добрива
вміст клейковини
вміст клейковини
triticale
nitrogen fertilizers
gluten content
stability index
Issue Date: 2023
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Любич В. В. Формування азотовмісного складника в зерні тритикале ярого за різного удобрення // Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції, 01-02 червня 2023 р., м. Миколаїв / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2023. C. 236-238.
Abstract: Встановлено, що вміст клейковини зростає від 18,7% у варіанті без добрив до 20,4-26,4% або на 9-41%. Індекс стабільності за такого сценарію удобрення змінюється від 0,76 до 0,91. Найменше на вміст клейковини впливає застосування фосфорно-калійних добрив – 19,3%. За показником індексу деформації клейковини зерно тритикале ярого відповідає сильному за якістю борошну.
It was established that the gluten content increases from 18.7% in the variant without fertilizers to 20.4–26.4% or by 9–41%. The stability index under such a fertilizer scenario varies from 0.76 to 0.91. The use of phosphorus-potassium fertilizers has the least effect on the gluten content – 19.3%. According to the gluten deformation index, spring triticale grain corresponds to high-quality flour.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14663
Appears in Collections:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
prod_bezp-22-05-23-236-238.pdf550,07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.