Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14682
Назва: | Оптимізація біотехнології внесення різних заквасок на хімічний склад кисломолочних продуктів з коров’ячого та овечого молока |
Автори: | Луговий, Сергій Іванович, науковий керівник Lugovoy, Sergey, scientific director Рода, М. |
Дата публікації: | 2023 |
Бібліографічний опис: | Рода М. Оптимізація біотехнології внесення різних заквасок на хімічний склад кисломолочних продуктів з коров’ячого та овечого молока : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 162 – «Біотехнології та біоінженерія» / наук. керівник С. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2023. 46 с. |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційну роботу виконано на 46 сторінках друкованого тексту, з використанням 23 бібліографічних джерел спеціальної, додаткової літератури та періодичних видань. До роботи внесено 7 таблиць та 1 рисунок. Тема кваліфікаційної роботи: «Оптимізація біотехнології внесення різних заквасок на хімічний склад кисломолочних продуктів з коров’ячого та овечого молока». Об’єкт досліджень – вплив заквашувальних культур та виду молока на біохімічний склад бринзи з овечого та коров’ячого молока. Предмет досліджень – амінокислотний, вітамінний та мінеральний склад бринзи з овечого та коров’ячого молока виготовленої за використання двох видів бактеріальних заквасок: Danisco Choozit MA011, яка містить у собі Lactococcus lactis ssp. lactis і Lactococcus lactis ssp. cremoris, та Abiasa Thermophilic Type B, що містить Streptococcus thermophilus та Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus. Метою досліджень була оцінка біохімічних показників бринзи з коров’ячого та овечого молока та їх залежність від виду закваски. Для реалізації зазначеної мети було поставлено такі завдання: - охарактеризувати технологічний процес виробницва бринзи; - визначити амінокислотний склад бринзи залежно від виду молока та закваски; - визначити вітамінний склад бринзи залежно від виду молока та закваски; - визначити мінеральний склад бринзи залежно від виду молока та закваски. Методи дослідження – загальноприйняті стандартні біохімічні та хроматографічні методи. В результаті досліджень встановлено, що вибір закваски та вид молока впливають на амінокислотний склад сиру Бринза. Вміст усіх амінокислот бринзи з овечого молока значно вищий, ніж з коров’ячого, це може свідчити про різницю у складі білка між цими двома типами молока. Вищим вмістом амінокислот характеризувалася бринза як з коров’ячого, так і з овечого молока, отримана за використання закваски Abiasa Thermophilic Type B. Суттєвого впливу виду закваски на вітамінний склад бринзи як з коров’ячого, так і з овечого молока не встановлено. Закваска Abiasa Thermophilic Type B сприяє вищому вмісту кальцію, фосфору та призводить до незначного збільшення вмісту магнію, заліза у бринзі з коров’ячого та овечого молока |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14682 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Рода М -162.pdf | 404,35 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.