Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14742
Назва: Технологія виробництва органічної свинини в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району
Автори: Калиниченко, Галина Іванівна, науковий керівник
Kalinichenko, Galina, scientific director
Гичкина, Д.
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Гичкина Д. Технологія виробництва органічної свинини в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Г. Калиниченко. Миколаїв : МНАУ, 2023. 59 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота виконана на тему «Технологія виробництва органічної свинини в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району». Робота містить 55 сторінок друкованого тексту та 15 таблиць, 1 рисунок та 3 додатки. Для виконання роботи використано 39 найменування літературних джерел. Метою кваліфікаційної роботи було вивчити технологію виробництва свинини в умовах вільно-вигульної системи утримання молодняку свиней, виявити її позитивні риси та недоліки і надати рекомендації щодо її покращення. Об’єктом досліджень були чистопородні свині великої білої породи. Для виконання роботи були поставлені наступні завдання: вивчити особливості вирощування свиней в умовах вільно-вигульного утримання; . провести гігієнічну оцінку умов мікроклімату при утриманні піддослідних тварин; дослідити відтворювальні якості свиноматок за різних технологій утримання; оцінити вікову динаміку живої маси піддослідного молодняку; вивчити забійні та м’ясо-сальні якості молодняку свиней; провести дегустаційну оцінку свинини різної якості. Під час виконання кваліфікаційної роботи користувалися такими методами, як: метод спостереження; аналіз матеріалів виробничого та зоотехнічного обліку на фермі; статистичний та аналітичний методи. Підбір тварин для проведення досліджень здійснювали методом пар-аналогів. Для підвищення рентабельності галузі свинарства та збільшення обсягу прибутку підприємства більш широко застосовувати вільно-вигульну систему вирощування молодняку свиней із споживанням зелених кормів. З метою підвищення купівельної спроможності та смакових якостей органічної свинини застосовувати вирощування молодняку свиней за вільно-вигульною системою утримання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/14742
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)
Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР Гичкина Д.Д. .pdf202,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.