Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1501
Title: Визначення вмісту інвертази та діастази для оцінки якості меду
Определение содержания инвертазы и диастазы для оценки качества меда.
Determination of invertase and diastase contents for the assessment of honey quality.
Authors: Галатюк, А.Е.
Шаповал, Ж.В.
Штангрет, Л.И.
Штангрет, Л.І.
Лазарєва, Л.М.
Лазарева, Л.Н.
Галатюк, О.Є.
Галатюк, О.О.
Коваль, О.С.
Тихонова, Т.М.
Тихонова, Т.Н.
Galatuyk, А.
Tihonova, Т.
Lazareva, L.
Shtangret, L.
Shapoval, G.
Koval, О.
Galatuyk, О.
Keywords: якість меду
інвертаза
діастаза
качество меда
инвертаза
диастаза
quality of honey
invertase
diastase
Issue Date: 2013
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Визначення вмісту інвертази та діастази для оцінки якості меду / [О. Є. Галатюк, Т. М. Тихонова, Л. М. Лазарєва та ін.] // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2013. – Вип. 4 (75), Т. 2, Ч. 1. – С. 48-54.
Abstract: У роботі обговорюється проблема оцінки натуральності та якості меду за кількісними параметрами вмісту інвертази та діастази. Порівняння чутливості до температурного фактора інвертази та діастази показало, що активність інвертази є більш чутливим тестом під час визначення натуральності меду.
Рассмотрена проблема оценки натуральности и качества меда по количественым параметрам содержания инвертазы и диастазы. Сравнение чувствительности по отношению к температурному фактору инвертазы и диастазы показало, что активность инвертази является более чувствительным тестом для определения натуральности меда.
The paper discusses the problem of assessment of naturalness and quality of honey using the qualitative parameters such as contents of invertase and diastase. Comparison of sensitivities of invertase and diastase with respect to the temperature shows that the test based on the activity of invertase is more sensitive for determination of the naturalness of honey.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1501
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2013. - Вип. 4 (75). - Т. 2. - Ч. 1.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
n75v4r2013t2c1galatyuk.pdf716,04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.