Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16515
Назва: | Технологія вирощування молодняку свиней на відгодівлі та шляхи його покращення в умовах СГПП «Техмет-Юг |
Автори: | Онищенко, Людмила Володимирівна, науковий керівник Onishenko, Ludmila, scientific director Тофанюк, А. |
Дата публікації: | 2023 |
Бібліографічний опис: | Тофанюк А. Технологія вирощування молодняку свиней на відгодівлі та шляхи його покращення в умовах СГПП «Техмет-Юг : кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівник Л. Онищенко. Миколаїв : МНАУ, 2023. 76 с. |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційна робота на тему: «Технологія вирощування молодняку свиней на відгодівлі та шляхи його покращення в умовах СГПП «Техмет-Юг» Миколаївського району», має обсяг 77 сторінок комп’ютерного тексту, включає 25 таблиць, 7 рисунків, літературний огляд базується на опрацюванні 43 бібліографічних джерел спеціальної, довідкової літератури та періодичних видань. Тема кваліфікаційної роботи є актуальною, має практичне значення і ставить за мету наступне: проаналізувати господарську діяльність підприємства; визначити структуру стада свиней та проаналізувати рівень продуктивних ознак; вивчити особливості утримання та годівлі свиней в господарстві; сформувати дослідні групи; встановити динаміку приростів живої маси молодняку залежно від використання раціонів годівлі різної структури; проаналізувати відгодівельні та забійні якості свиней; розрахувати економічну ефективність виробництва свинини; залежно від використання раціонів різної структури для відгодівельного молодняку. З метою вивчення впливу умов утримання на ефективність відгодівлі свиней сформовано 2 групи: контрольну та дослідну. Абсолютний, середньодобовий прирости, а також відтворювальні, відгодівельні та забійні якості молодняку за різних поєднань визначали за загальноприйнятими методиками. Оцінюючи показники економічної ефективності технології виробництва свинини дані досліджень свідчать, що використання дослідного раціону годівлі з білково-мінерально-вітамінною добавкою СК позитивно вплинуло на динаміку живої маси піддослідного молодняку. Додатково отримано коштів 539,0 гривні в розрахунку на 1 голову. Загальний економічний ефект при виробництві свинини в господарстві в розрізі груп становить +393,1 та +403,5 грн. в розрахунку на 1 голову. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/16515 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) Кваліфікаційні роботи студентів МНАУ Статті студентів МНАУ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_Тофанюк.pdf | 1,23 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.