Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1674
Title: Якісні показники м’ясо-сальної продукції молодняку свиней породи ландрас за різних методів розведення
Качественные показатели мясосальной продукции молодняка свиней породы ландрас при разных методах разведения.
Qualitative indicators meat-fat productivity landrace breed piglets at different methods of cultivation.
Authors: Топіха, Віра Сергіївна
Лихач, Вадим Ярославович
Лихач, Анна Василівна
Топиха, Вера Сергеевна
Лихач, Вадим Ярославович
Лихач, Анна Васильевна
Topyha, Vera
Likhach, Vadym
Likhach, Anna
Keywords: свині
порода ландрас
схрещування
якість м’яса
pigs
Landrace breed
mating
quality meat, fat
свиньи
порода ландрас
скрещивания
качество мяса, сала
Issue Date: 2012
Publisher: Миколаївський національний аграрний університет
Citation: Топіха В. С. Якісні показники м’ясо-сальної продукції молодняку свиней породи ландрас за різних методів розведення / В. С. Топіха, В. Я. Лихач, А. В. Лихач // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2012. – Вип. 4 (70), Т. 2, Ч. 2. – С. 157-162.
Abstract: У статті наведено результати аналізу фізико-хімічного складу м’яса та сала помісного молодняку, отриманого в результаті прямих та реципрокних схрещувань свиней порід ландрас, велика біла та дюрок. Встановлено, що схрещування та відгодівля до живої маси 120 кг вплинули на покращення якісних показників м’яса, які підвищують смакові та поживні якості м’яса взагалі, а шпик свиней всіх піддослідних груп відноситься до щільної консистенції з добрими показниками засвоєння.
В статье приведены результаты анализа физико-химического состава мяса и сала помесного молодняка, полученного в результате прямых и реципрокных скрещиваний свиней пород ландрас, крупная белая и дюрок. Установлено, что скрещивание и откорм до живой массы 120 кг повлияли на улучшение качественных показателей мяса, которые повышают вкусовые и питательные качества мяса вообще, а шпик свиней всех подопытных групп относится к плотной консистенции с хорошими показателями усвоения.
The results of the analysis of physical and chemical composition of meat and fat landed calves resulting from direct and reciprocal crosses pig breeds Landrace, Large White and Duroc are given in the article. It is found that the cross and fattening up of live weight of 120 kg affected meat quality improvements that enhance taste and nutritional quality of meat in general, and bacon pigs of all experimental groups refers to a dense consistency with good digestion.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1674
Appears in Collections:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2012. - Вип. 4 (70). - Т. 2. - Ч. 2.
Статті (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
топиха.PDF3,77 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.