Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/17042
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛугова, Ольга Іванівна-
dc.contributor.authorLugova, Olga-
dc.contributor.authorПетрова, Олена Іванівна-
dc.contributor.authorPetrova, Olena-
dc.contributor.authorБохонок, А. А.-
dc.contributor.authorBokhonok, Anna-
dc.date.accessioned2024-02-08T08:26:54Z-
dc.date.available2024-02-08T08:26:54Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationЛугова О. І., Петрова О. І., Бохонок А. А. Преміювання та депреміювання працівників м’ясопереробних підприємств в системі координат бухгалтерського обліку. Modern Economics. 2023. № 42(2023). С. 78-84. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V42(2023)-11.uk_UA
dc.identifier.citationLuhova O., Petrova O., Bokhonok A. (2023). Premiums and Depreciations for Processors of Meat Processing Enterprises in the Coordinate System of the Accounting Department. Modern Economics, 42(2023), 78-84. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V42(2023)-11.-
dc.identifier.urihttps://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/17042-
dc.description.abstractВизначено, що м’ясопереробні підприємства зацікавлені не тільки у максимізації своїх прибутків, а й у стабільній та стійкій діяльності, яка може бути забезпечена через ефективну систему стимулювання продуктивності праці. Встановлено, що від повноти, достовірності і своєчасності надходження облікової інформації про діючу систему винагороди персоналу значною мірою залежить кінцевий результат діяльності всього м’ясопереробного підприємства. Досліджено облік і контроль стимулювання продуктивності праці персоналу м’ясопереробних підприємств, що є важливим елементом системи бухгалтерського обліку, який дозволяє визначити рівень мотивації людського капіталу, нарахування та сплати податків, продуктивність праці, конкурентоздатність виробленої продукції.uk_UA
dc.description.abstractMeat processing enterprises aim to maximize profits while maintaining stable and sustainable activity. This can be achieved through an effective system of stimulating labor productivity. The completeness, reliability, and timeliness of accounting information about the current personnel remuneration system significantly impact the final result of the entire enterprise. The study examined the accounting and control of labor productivity stimulation for personnel in meat processing enterprises, which is a crucial component of the accounting system. Purpose. The purpose of the study was to analyze the mechanism of employee bonuses and deductions in meat processing enterprises from economic and accounting perspectives. Results. In the conditions of modern challenges, in order to increase the effectiveness and productivity of the activities of meat processing enterprises, it is necessary to constantly improve approaches to the motivation of their personnel. That is, an increase in labor productivity will not occur if the issues related to financial incentives are not resolved, which includes rewarding employees as one of the key methods of motivation. Conclusions. The economic freedom of meat processing enterprises in the formation of the labor motivation system not only ensures the growth of its productivity, but also deters unjustified labor migration. The accounting policy of the meat processing enterprise for financial and tax purposes must clearly state the grounds for incentive, compensation, guarantee and other payments to employees, indicating the sources of payments. It is also necessary to strictly observe the current accounting mechanism for accrual and payment of incentive payments and withholding from the income of employees the amounts that are the result of depreciation.-
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectstimulationuk_UA
dc.subjectlabor productivityuk_UA
dc.subjectmotivationuk_UA
dc.subjectstaffuk_UA
dc.subjectmeat processing enterpriseuk_UA
dc.subjectbonusuk_UA
dc.subjectde-bonusuk_UA
dc.subjectaccountinguk_UA
dc.subjectстимулюванняuk_UA
dc.subjectпродуктивність праціuk_UA
dc.subjectмотиваціяuk_UA
dc.subjectперсоналuk_UA
dc.subjectм’ясопереробне підприємствоuk_UA
dc.subjectпреміюванняuk_UA
dc.subjectдепреміюванняuk_UA
dc.subjectоблікuk_UA
dc.titleПреміювання та депреміювання працівників м’ясопереробних підприємств в системі координат бухгалтерського облікуuk_UA
dc.title.alternativePremiums and Depreciations for Processors of Meat Processing Enterprises in the Coordinate System of the Accounting Departmentuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Modern Economics. - 2023. - Вип. 42
Статті (Обліково-фінансовий факультет)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
luhova.pdf252,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.