Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1734
Назва: Ефективність використання спеціалізованого типу свиней за схрещування та гібридизації
Эффективность использования специализированного типа свиней при скрещивании и гибридизации.
The effectiveness of using a specialized type of pigs at the crossing and hybridization.
Автори: Гришина, Л. П.
Фесенко, О. Г.
Gryshyna, L.
Fesenko, O.
Ключові слова: гибридизация
скрещивание
Комбинационная способность
терминальные производители
качество мяса
гібридизація
схрещування
комбінаційна здатність
термінальні плідники
якість м’яса
hybridization
interbreeding
combining ability
terminal manufacturers
the quality of the meat
Дата публікації: 2015
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Гришина Л. П. Ефективність використання спеціалізованого типу свиней за схрещування та гібридизації / Л. П. Гришина. О. Г. Фесенко // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2015. - Вип. 2 (84), Т. 2. – С. 40-47.
Короткий огляд (реферат): Використано прийоми підвищення інформативності селекційного процесу шляхом оцінки комбінаційної здатності (загальної і специфічної) порід. Встановлено доцільність використання породи п’єтрен і термінальних кнурів (дюрок × п’єтрен) на заключному етапі гібридизації: вихід м’яса в тушах збільшується на 4,0…2,7% (Р≤0,001) у порівнянні з тваринами великої білої породи й становить 65,13 і 63,83%, відповідно.
Использованы приемы повышения информативности селекционного процесса путем оценки комбинационной способности (общей и специфической) пород. Установлена целесообразность использования породы пьетрен и терминальных хряков (дюрок х пьетрен) на заключительном этапе гибридизации: выход мяса в тушах увеличивается на 4,0…2,7% (р≤0,001) по сравнению с животными крупной белой породы и составляет 65,13 и 63,83% соответственно.
There are used the methods of increasing the information content of the selection process by evaluating combining ability (general and specific) rocks. It is found the expediency of using the breed Pietrain and terminal boars (Duroc x Pietrain) at the final stage of hybridization: a meat yield in carcasses increased by 4,0…2,7% (p≤0,001) compared with animals large white breed and is 65.13 and 63.83%, respectively.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/1734
Розташовується у зібраннях:Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2015. - Вип. 2 (84). - Т. 2.

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
n84v2r2015t2grishina.pdf614,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.