Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/1794
Title: Морфометричні показники та м’ясна якість риби
Морфометрические показатели и мясные качества рыбы
Morphometric indicators and meat quality of fish
Authors: Данильчук, Галина Анатоліївна
Карпенко, Дмитро Андрійович
Данильчук, Галина Анатольевна
Карпенко, Дмитрий Андреевич
Danylchuk, Galina
Karpenko, Dmitry
Keywords: Розробка риби
морфометричні показники
коефіцієнт м’ясності
їстівні і неїстівні частини
осетрові
коропові
Разработка рыбы
морфометрические показатели
коэффициент мясистости
съедобные и несъедобные части
осетровые
карповые
Issue Date: 2015
Citation: Данильчук Г. А. Морфометричні показники та м’ясна якість риби / Г. А. Данильчук, Д. А. Карпенко // Вісник Сумського національного аграрного університету: «Тваринництво». – 2015. – Вип. 2 (27). – С. 104 107.
Abstract: В даній статті розглядається тема вивчення товарної цінності та виходу готової продукції різних видів риби за морфометричними показниками. З морфометричних показників досліджували такі як: маса та питома частка тіла, голови, луски, плавців, кісток, нутрощів і м’якоті. Дослідження були спрямовані на визначення м’ясної якості та виходу сирої рибо продукції в залежності від видових відмінностей риби.
В данной статье рассматривается тема изучения товарной ценности и выхода готовой продукции разных видов рыбы за морфометрических показателями. Из морфометрических показателей исследовали такие как: масса и удельная доля тела, головы, чешуи, плавников, костей, внутренностей и мякоти. Исследования были направлены на определение качества и выхода мясной сырой рыбо продукции в зависимости от видовых отличий рыбы.
In this article is considered the subject of studying of commodity value and an output of finished products of different types of fish with morphometric indicators. In the article were investigated morphometric indicators such as: weight and specific weight of a body, head, scales, fins, bones, interiors and pulp. All indicators except interiors of scales and gills is conditionally edible and the pulp is edible part. Meat quality of fish was estimated on meat coefficient.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/1794
Appears in Collections:Статті (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Данильчук, Карпенко.doc439,51 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.