Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18182
Title: М’ясна продуктивність молодняку свиней за різних поєднань
Authors: Калиниченко, Галина Іванівна
Kalinichenko, Galina
Keywords: м‘ясні якості
дюрок
велика біла порода
п‘єтрен
ландрас
червона білопояса порода
чистопородний молодняк
поєднання
Issue Date: 2024
Citation: Калиниченко Г. І. М’ясна продуктивність молодняку свиней за різних поєднань. Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 30-31 травня 2024 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2024. С. 58-60. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-17.
Abstract: Наведено результати оцінювання м‘ясних якостей чистопородного молодняку свиней великої білої породи угорської селекції та їх поєднання із спеціалізованими м‘ясними породами, яких використовують в Україні. Мета досліджень – вивчити вплив породних поєднань на показники м‘ясної продуктивності піддослідного молодняку свиней, ефективність їх використання в умовах Півдня України. Для оцінки м‘ясних якостей молодняку було сформовано 6 дослідних груп за принципом аналогів. Перша група (I) - контрольна (чистопородний молодняк великої білої породи угорської селекції), а II, III, IV, V, VI – сполучення свиноматок великої білої породи угорської селекції відповідно з кнурами-плідниками великої білої породи англійської селекції, порід дюрок, червоної білопоясої породи, порід ландрас та п‘єтрен. Відзначено, що всі тварини, які підлягали дослідженню характеризувалися тонким шпиком в межах 11,8…17,9 мм. Це надає підстави випробовувати свиней великої білої породи угорської селекції для схрещувань з метою підвищення м‘ясності туш.
The results of evaluating the meat qualities of purebred young pigs of the large white breed of Hungarian selection and their combination with specialized meat breeds used in Ukraine are given. The purpose of the research is to study the influence of breed combinations on the parameters of meat productivity of experimental young pigs, the effectiveness of their use in the conditions of Southern Ukraine. To evaluate the meat qualities of young animals, 6 experimental groups were formed according to the principle of analogues. The first group (I) is the control (pure-bred young of the large white breed of Hungarian selection), and II, III, IV, V, VI - mating of sows of the large white breed of Hungarian selection, respectively, with breeding boars of the large white breed of English selection, breeds of Durok, red white belt breed, landras and pietren breeds. It was noted that all the animals that were to be studied were characterized by a thin lard in the range of 11.8...17.9 mm. This provides grounds for testing large white pigs of Hungarian selection for crossbreeding with the aim of increasing the fleshiness of carcasses.
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18182
-
https://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-17
Appears in Collections:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2024
Статті (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
58-60.pdf607,45 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.