Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18230
Назва: Дослідження впливу гідротермічної обробки на технологічні властивості зерна
Автори: Храмов Микита Сергійович, Микита Сергійович
Khramov, Mykyta
Лимар, Олександр Олександрович
Lymar, Oleksandr
Ключові слова: борошно
зерно
кондиціонування
оболонка
кондиціонування
flour
grain
conditioning
shell
conditioning
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Храмов М. С., Лимар О. О. Дослідження впливу гідротермічної обробки на технологічні властивості зерна. Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум = Food security of Ukraine in the conditions of the war and post-war recovery: global and national dimensions. International forum : доповіді учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Миколаїв, 30-31 травня 2024 р.) / Міністерство освіти і науки України ; Миколаївський національний аграрний університет. Миколаїв : МНАУ, 2024. С. 145-149. DOI: https://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-46.
Короткий огляд (реферат): Представлено дослідження технологічного процесу гідротермічної обробки зерна, що використовується на переробних підприємствах України. Встановлено, що при організації і веденні гідротермічної обробки важливе значення має вибір таких параметрів технологічного процесу як: вологість зерна перед подрібненням, температура і тривалість обробки, а при виробництві круп також тиск і температура пари. Запропановано раціональну схему гідротермічної обробки зерна, що підвищує ефективність процесу розмелу.
The study of the technological process of hydrothermal processing of grain, which is used at processing enterprises of Ukraine, is presented. It has been established that when organizing and conducting hydrothermal processing, the choice of such parameters of the technological process as: grain moisture before grinding, temperature and duration of processing, and in the production of cereals, also the pressure and temperature of the steam, are of great importance. A rational scheme of hydrothermal treatment of grain is proposed, which increases the efficiency of the grinding process.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18230
-
https://doi.org/10.31521/978-617-7149-78-0-46
Розташовується у зібраннях:Продовольча безпека України в умовах війни і післявоєнного відновлення: глобальні та національні виміри. Міжнародний форум - 2024
Статті (Інженерно-енергетичний факультет)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
145-149.pdf727,95 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.