Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18458
Назва: Digital-маркетинг як ключовий чинник підвищення конкурентоспроможності бізнесу
Інші назви: Digital Marketing as a Key Factor in Increasing Business Competitiveness
Автори: Стамат, Вікторія Михайлівна
Stamat, Viktoriia
Просолов, О. О.
Prosolov, Oleksandr
Ключові слова: діджиталізація
маркетинг
конкурентоспроможність
бренд-менеджмент
цифровий маркетинг
інструменти просування
управління інноваціями
реклама
digitalization
marketing
competitiveness
brand management
digital marketing
promotional tools
innovation management
advertising
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Стамат В. М., Просолов О. О. Digital-маркетинг як ключовий чинник підвищення конкурентоспроможності бізнесу. Modern Economics. 2024. № 44(2024). С. 190-198. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V44(2024)-28.
Stamat V., Prosolov O. (2024). Digital Marketing as a Key Factor in Increasing Business Competitiveness. Modern Economics, 44(2024), 190-198. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V44(2024)-28.
Короткий огляд (реферат): Наразі важко уявити сучасний бізнес без використання маркетингу. Маркетингові заходи відіграють велику роль у життєспроможності та потенціалі вітчизняних компаній. Із стрімким розвитком технологій та змінами в уподобаннях споживачів, важливо розуміти, який вплив на функціонування підприємства здійснюють цифрові маркетингові інструменти. У сучасному світі, де цифрові технології переплітаються з кожним аспектом нашого життя, роль digital-маркетингу виявляється критичною для успіху бізнесу. Швидкі та постійні зміни зовнішнього середовища вимагають від компаній постійної адаптації та інновацій у способах привертання та утримання клієнтів. У цьому контексті digital-маркетинг виступає не лише як інструмент залучення уваги, а й як стратегічний компонент, що визначає конкурентоспроможність бізнесу в цифровому середовищі. Розуміння та використання цифрових маркетингових методів стають необхідністю для підприємств будь-якої галузі. Нинішній рівень цифровізації поступово залишає позаду тих гравців ринку, які не мають бажання запроваджувати сучасні, більш дієві рішення щодо просування продуктів чи послуг, аналізу середовища фірми та націленого пошуку споживачів. Метою дослідження є виявлення основних тенденцій digital-маркетингу в Україні та світі, доведення важливості застосування сучасних маркетингових способів просування та аналізу ринків у бізнес-середовищі, визначення перспективних технологій для подальшого вивчення та їх практичного використання компаніями для зміцнення свого конкурентного становища, а також розробка пропозицій для поліпшення інноваційності вітчизняних підприємств. Авторами обґрунтовано значимість застосування digital-маркетингу для ефективного знаходження цільової аудиторії та підвищення інноваційності компаній, окреслено переваги даної форми маркетингу над традиційним, досліджено сучасний стан ринку маркетингових сервісів в Україні і запропоновано кроки щодо підвищення конкурентоспроможності бізнесу. Авторами доведено, що digital-маркетинг є основним форматом маркетингу сучасності, який здійснює ефективний вплив на аудиторію, а його інструменти активно розвиваються під впливом науково-технічного прогресу; цифровий маркетинг є невід’ємною складовою компаній у забезпеченні міцних конкурентних позицій, максимізації прибутку та впізнаваності бренду.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18458
-
https://doi.org/10.31521/modecon.V44(2024)-28
Розташовується у зібраннях:Modern Economics. - 2024. - Вип. 44
Статті (Факультет менеджменту)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
stamat.pdf297,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.