Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18614
Title: | Технологія виробництва глазурованих сирків в умовах ПрАт «Лакталіс-Миколаїв» |
Authors: | Трибрат, Руслан Олександрович, науковий керівник Tribrat, Ruslan, scientific director Мазуренко-Симоненко, Д. |
Issue Date: | 2024 |
Citation: | Мазуренко-Симоненко Д. Технологія виробництва глазурованих сирків в умовах ПрАт «Лакталіс-Миколаїв» : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 – «Хaрчoвi технoлoгiї» / наук. керівн. Р. Трибрат. Миколаїв : МНАУ, 2024. 67 с. |
Abstract: | Дипломна робота містить 70 сторінок, включає 15 таблиць, 4 рисунки, а також використано 30 джерел літератури. В роботі представлені фотокартки та ілюстрації, що наочно демонструють етапи виробництва та результати досліджень. Тема роботи: Технологія виробництва глазурованих сирків в умовах ПрАт «Лакталіс-Миколаїв» В процесі дослідження було проведено аналіз ринку та споживчих вподобань, який показав зростання попиту на функціональні молочні продукти з підвищеною поживною цінністю та натуральними інгредієнтами. Це підтвердило перспективність впровадження глазурованих сирків з додаванням шпинату. Було визначено оптимальні рецептури та технологічні схеми виробництва глазурованих сирків зі шпинатом. Використання сучасного обладнання та автоматизація процесів дозволили підвищити ефективність виробництва та знизити витрати. Для забезпечення високої якості та безпечності продукції впроваджено систему HACCP, яка контролює небезпечні фактори на всіх етапах виробництва. Розроблено блок-схеми виробництва та карти аналізу небезпечних факторів, що дозволяє систематизувати процеси контролю якості та безпечності. Проведені економічні розрахунки показали, що нові технологічні рішення сприяють зниженню виробничих витрат та підвищенню конкурентоспроможності продукції. Розширення асортименту дозволяє задовольнити попит на продукти та покращити показники підприємства. Також було визначено необхідні площі та будівельні вимоги для розміщення виробничих зон, що забезпечує ефективну організацію виробничого процесу та дотримання санітарних норм. Впровадження нових технологічних рішень і рецептур дозволяє значно підвищити економічну ефективність проєкту та забезпечує можливість його успішного впровадження у виробництво. На основі проведеного дослідження зроблено висновок, що впровадження нової технології виробництва глазурованих сирків зі шпинатом сприятиме задоволенню споживчого попиту на корисні та смачні молочні продукти, розширенню асортименту продукції підприємства та підвищенню його конкурентоспроможності на ринку |
URI: | https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18614 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
КР_Мазуренко.pdf | 715,68 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.