Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18637
Title: Технологія виробництва свинини та шляхи її удосконалення в умовах ФОП “Сагун В.В.” Миколаївського району
Authors: Луговий, Сергій Іванович, науковий керівник
Lugovoy, Sergey, scientific director
Алєйнік, К.
Issue Date: 2024
Citation: Алєйнік К. Технологія виробництва свинини та шляхи її удосконалення в умовах ФОП “Сагун В.В.” Миколаївського району : кваліфікаційна робота на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / наук. керівн. С. І. Луговий. Миколаїв : МНАУ, 2024. 54 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота виконана розміром в 54 сторінок комп’ютерного тексту та з 1,5 інтервалом між рядками. Має в складі 11 таблиць, 16 рисунків. При написанні кваліфікаційної роботи використано 25 інформаційних літературних джерел, названа довідкова література та періодичні видання. Тема кваліфікаційної роботи: “Технологія виробництва свинини та шляхи її удосконалення в умовах ФОП “Сагун В.В.” Миколаївського району”. Об‘єктом наших досліджень був вплив різних способів годівлі молодняку на ріст, розвиток та відгодівельні якості свиней. Метою досліджень було вивчення впливу способу годівлі молодняку на ріст та розвиток в умовах ФОП "Сагун В.В." Миколаївської області. Задачею досліджень було визначити розвиток та ріст свиней за різними способами годівлі у період дорощування, та подальший вплив на відтворювальні якості свиноматок породи ландрас; визначити певні відхилення та надати пропозиції щодо підвищення ефективності ведення галузі свинарства ветеринарними та зооспеціалістами господарства; визначити ефективність репродуктивності свиноматок. Випробування показали, що для отримання покращених показників стада потрібно використовувати у період дорощування рідку підгодівлю, які надають можливість мати кращі показники продуктивності свиней, в порівнянні з годівлею з використанням сухого типу годівлі. Наведені висновки по матеріалам роботи та надані пропозиції для введення в технологічний процес в галузі свинарства
URI: https://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/18637
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (Факультет ТВППТСБ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КР_Алєйнік.pdf1,22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.